Felhívás!

Megnyílt teraszok, morgás van

Noha megnyithattak a teraszok, nem volt teljes a vendéglátósok öröme, szigorú szabályozásoknak kell megfelelni. A vendégekben is ellenérzést váltott ki, hogy elkérik adataikat.

Egy sor távolságtartási, higiéniai és munkaszervezési feltételeket kell teljesítsenek azok, akik teraszokat működtetnek, figyelniük kell nemcsak saját egészségükre, de a vendégekére is. Amellett, hogy külön kesztyűvel kell elkészíteni majd kivinni az ételeket, italokat, a sótartót vagy menüt sem szabad átadni egyik asztalról a másikra, és minden vendég után fertőtleníteni is kell (eddig semmi különös, járványon kívüli időkben is elkelne – szerk.)

A legnagyobb gondot mégsem ez okozza, hanem a vendégek naplózása, ugyanis a vendéglősök nyilvántartást vezetnek az előzetesen asztalt foglaló vendégek nevével és telefonszámával. Az adatokat járványügyi okokból gyűjtik, hogy ha az alkalmazottak vagy a vendégek közül valakiről később bebizonyosodik, hogy koronavírussal fertőzött, könnyebben találják meg a kontaktszemélyeket is.

Ez a rendelkezés váltotta ki a legnagyobb ellenszenvet, a vendéglátósok és vendégeik egyaránt tiltakoznak ellene.

A vendégek nem szívesen szolgáltatják ki személyes adataikat, telefonszámukat vagy éppen azt, hogy mikor, kivel voltak étteremben. Ugyanakkor az sem tetszik, hogy egy asztalhoz csak négy ember ülhet le, egymástól tisztes távolságra vagy, hogy nem lehet állva fogyasztani a bárpultnál.

Doci Lóránt, a Gado Étterem részéről elmondta: jegyzik a vendéglistát, vannak, akik önként beírják magukat, vannak, akik ellenkeznek, aztán mégis, és olyan is van, aki nem szeretné nyilvánossá tenni adatait, így inkább távol marad. Az utóbbi nem jellemző a többségre, hiszen az emberek alig várták, hogy kiszabaduljanak, kiülhessenek a teraszokra, ha kell, nagykabátban esernyővel is. Minden vendéggel ismertetjük a rendelkezéseket, de nem erőszakoljuk rájuk ezeket – mondta Dóci Lóránt.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.