Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Megnyílt az orvosi és metodikai központ

Megnyílt az orvosi és metodikai központ Kovászna megye

Ünnepélyes keretek között nyitotta meg kapuit Csíkkarcfalván a Székelyföldi Jégkorong Akadémia orvosi és metodikai központja.

A kiemelt fontosságú beruházás új távlatokat nyit az utánpótlás-nevelés terén, korszerű feltételeket biztosít ahhoz, hogy professzionális képzésben részesüljenek a környékbeli fiatalok. A megvalósítás értékét mutatja, hogy a jégkorongozóknak nyújtott előnyök mellett az intézmény a környéken élő emberek és az egész régió életére pozitív hatást gyakorol majd.

A Székelyföldi Jégkorong Akadémia az elmúlt években a jégpályák építésével, illetve bővítésével egyre több helyen tette elérhetővé a hoki alapjainak elsajátítását. Emiatt szükségessé vált egy olyan központi épület létesítése, amely segíti a technikai készségek célzott fejlesztését, és támogatja a sportolók regenerációját és rehabilitációját. A körülbelül egy évvel ezelőtt megkezdett munkálatok eredményeképpen sor kerülhetett az orvosi és metodikai központ avatóünnepségére, amely egy új időszámítás kezdetét jelenti a székelyföldi jégkorong életében.

Hirdetés
Hirdetés

A pénteki átadáson Tánczos Barna, a Székelyföldi Jégkorong Akadémiát működtető Mens Sana Alapítvány elnöke nyomatékosította, hogy a jégkorong köré újonnan kiépült intézményrendszer és infrastruktúra nem egyszerűen a sportág robbanásszerű fellendülését eredményezheti a jövőben, de más szakágak sportolóinak felkészülésében, valamint a térségben élő emberek egészségügyi ellátásában is szerepet fog kapni. Potápi Árpád János, Magyarország nemzetpolitikáért felelős államtitkára a legendás jégkorongozó, Wayne Gretzky szavaival kezdte beszédét: „Ne oda korcsolyázz, ahol a korong van, hanem oda, ahová majd érkezik.” Ezzel az idézettel arra kívánt rámutatni, hogy az itt élő emberek különleges ősi tudásának, mentalitásának része, hogy nem az akadályokra figyelnek, hanem a lehetőségekre. „Amikor 2016-ban a magyar kormány beállt a Székelyföldi Jégkorong Akadémia ötlete mögé, akkor nemcsak egy sportág utánpótlásának nevelése, hanem egyben a székely jövő mellett tettük le a voksunkat. Ezen meggyőződésünknek hangot adva döntöttünk úgy, hogy 640 millió forinttal támogatjuk ennek az épületnek a létrehozását” – fogalmazott az államtitkár.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük