Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kézdi bravúr Bukarestben

Kézdi bravúr Bukarestben Sport

Zsinórban második győzelmét könyvelte el a Kézdivásárhelyi SE női kosárlabdacsapata, amely a Nemzeti Liga Sárga csoportjában szombaton hat ponttal jobbnak bizonyult rangosabb ellenfelénél, a fővárosi Rapidnál, ráadásul annak otthonában. Mobley 40 (!) ponttal járult hozzá a sikerhez, Debreczi újra dupla-dupla teljesítményt nyújtott.

Jól ismeri egymást a két együttes, ezért nem volt meglepő, hogy kiegyensúlyozottan alakult a játék első 15 perce. Stănici szerezte a találkozó első pontjait, míg a KSE Csurulya Helga révén köszönt be. Matei és Burlakova is betalált, de rögtön jött Debreczi és Mobley válasza. Ezt követően Mobley zsinórban hét pontot szórt, így öt ponttal meglógott a kézdi együttes, az első negyed végén 15–19 állt az eredményjelzőn.

A második negyedet a fővárosiak kezdték erőteljesebben, 10–2-s futással átvették a vezetést. Ljubomir Kolarevic tanítványai sem hagyták magukat, Csurulya és Holinka–Miklós is eredményes volt távolról, és innentől igencsak elkapták a fonalat a céhes városiak, olyannyira, hogy a nagyszünetre már 12 ponttal vezettek (28–40).

Hirdetés
Hirdetés

Bár a második negyed már sejtette, hogy az esélyesebbnek tartott Rapidnak nem lesz sétagalopp a mérkőzés, mégis a fővárosiak kezdték jobban a harmadik felvonást, Stănici zsinórban hat pontot szórt, amikor Debreczi és Mobley sietett a KSE segítségére, és visszaállította kétszámjegyű különbséget. Igen ám, de a rutinos bukarestiek ismét feljöttek négyre (43–47), amikor a szédületesen pontozó Mobley gyors egymásutánban három triplát is elsüllyesztett, így 45–60-ról kezdődhetett a záró szakasz.

Az utolsó negyed elején Mobleynak és Danalachenak köszönhetően 19 ponttal is vezetett a kék-fehér mezes gárda, és az volt a nagy kérdés, fel tud-e innen állni a hazai csapat. Nos, nem tudott, csak lefaragni a hátrányból, a hatékonyabban pontozó KSE megérdemelten nyert. Végeredmény: Rapid Bukarest – Kézdivásárhelyi SE 69–74 (15–19, 13–21, 17–20, 24–15). Ez volt a kézdiek hatodik bajnoki győzelme, ugyanakkor az első a Rapid ellen ebben az idényben.

Kayla Mobley újabb fantasztikus teljesítményt nyújtott, 40 ponttal, 15 lepattanóval vette ki a részét a sikerből (+46-os hatékonysági mutató), de az ismét dupla-duplázó Debreczi Iringó is kitett magáért (12 pont, 10 lepattanó). A KSE többi pontszerzője: Danalache 8 (7 gólpassz), Csurulya 8, Holinka-Miklós 7.

A 21 pontos KSE a Sárga csoport negyedik helyét foglalja el, legközelebb január 23-án 14 órától játszik bajnokit, amikor Alexandriát fogadja a kézdivásárhelyi sportcsarnokban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük