Felhívás!

Megnövekedtek a számlák

Megnövekedtek a számlák Kovászna megye

Költségvetést módosított a szerdán tartott rendkívüli ülésén Barót helyi tanácsa. Mint az elhangzottakból kiderült, a város is van, ahová tegye a pénzét, a megnövekedett értékű villany- és gázszámlák ugyanis a hivatalt sem kímélték.

A költségvetés-módosítást előterjesztő Benedek-Huszár János polgármester azzal nyugtatta meg a tanácsosokat, hogy szerencsére van, ahonnan pénzt átcsoportosítani, hiszen a város némi többletbevételt is elkönyvelt az év első hat hónapjában.

„A mai napig a bevételünk 86.200 lejjel nagyobb a betervezettnél. Ebből 20 ezer lejt előhozunk különböző költségekre, melyből 14.700 lej a villany- és gázszámláink kifizetésére kell, 5300 lej pedig egy beruházási tételre. Továbbá 66.200 lejt a harmadik trimeszterről előhozunk a másodikra, ugyancsak azért, hogy fizetni tudjuk a megnövekedett számláinkat. Sajnos a tavalyi év összegét, amit az egész évi fűtésre, közvilágításra szántunk, az év első három hónapjában elköltöttük. Ezért most már második alkalommal egy későbbi trimeszter költségeit kell előrehozzuk, mert a számlákat fizetni kell” – részletezte az elöljáró.

Hasonlóképpen a baróti iskola is kérte, hogy számára 2500 lej költséget hozzanak előre a harmadik évharmadról a másodikra.

A tanácsosok a költségvetés módosítást elfogadták, kérdeznivalójuk nem volt.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.