Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megkönnyíti az olvasást

Megkönnyíti az olvasást Kovászna megye

Egy nagylelkű adományozónak köszönhetően egy hasznos eszközzel, egy Traveller HD elektronikus nagyítóval gyarapodott a Bod Péter Megyei Könyvtár felszereltsége, így ezután a gyengén látók, látássérültek is könnyebben hozzáférnek a könyvekben rejtőző hasznos, érdekes tartalmakhoz.

Az adományozás közvetítője Jakab Barna István, a Kovászna Megyei Tanács alelnöke volt, aki pár héttel korábban ismerkedett meg az iparban használt tesztelő és mérőműszereket forgalmazó sepsiszentgyörgyi Grimas Control cég vezetőjével, Kolumbán Ferenccel. Beszélgetésük során felvetődött, hogy van a cégnek egy elektronikus nagyítója, melyet nem tud hasznosítani, jó lenne azonban, ha mégis be tudná tölteni rendeltetését. Ekkor került a képbe a megyei könyvtár, és az értékes adományt szívesen fogadta Szonda Szabolcs könyvtárigazgató.

Hirdetés
Hirdetés

Mint lapunknak elmondta, már korábban is előfordult, hogy egyes látogatóknak gondot okozott egy-egy nagyon apró betűvel nyomtatott szöveg, számukra is nagyon hasznos lehet ez az eszköz és mindenképpen jó, hogy szélesíthetik azok körét, akiknek a könyvtár adni tud. A közel 10 ezer lej értékű készülék nagyítja és kiemeli a szöveget, a képeket, és megengedi a különböző színkombinációk, fényerő- és kontraszt-beállítások alkalmazását. A nagyítót az olvasóteremben fogják használni, amint a járványhelyzet megengedi, hogy azt is kinyissák.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások