Hirdetés
Hirdetés

Megkondult a kis harang

Megkondult a kis harang Kovászna megye

Tegnap délután kis ünnepség keretében avatták fel és megszentelték a sepsiszentgyörgyi Református Kollégium elemi iskolájának új harangját, mely születésének az egész városa tanúja lehetett az idei IV. Kovácstalálkozón.

Hirdetés
Hirdetés

Szép ajándékot kapott az iskola az adventi várakozáshoz, mondta Egyed Júlia iskolalelkész: a Slíz Róbert rozsnyói (felvidéki) öntőmester által öntött kis harangot, melyet Sztakics Éva alpolgármester javaslatára a Református Kollégiumnak szántak (rá is van írva az iskola neve), Nagy György olaszteleki kovácsmester öntötte meg a haranglábat.

Az emberek figyelnek a harangok szavára, amely az összetartozást erősíti és hazahívja a messzire távozottakat. Ameddig szól a harang, addig van jövő, az iskolának ez a legfontosabb, mondta Berekméri Annamária igazgatónő.

Ajándék és meglepetés volt az intézménynek erre az alkalomra Dénes Előd vártemplomi lelkésztől (az iskola épülete ugyanis annak a református egyháznak a tulajdona) az általa írt, megzenésített és betanított új iskolahimnusz, melyet a gyermekek nagy lelkesedéssel énekeltek el, miután Nagy György leleplezte a harangot, és az először kondult meg a helyén.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások