Felhívás!

Európai színvonalhoz igazodna Barót

Európai színvonalhoz igazodna Barót Kovászna megye

2016 novemberében írtunk Barót város ama pályázatáról, melynek keretében, a szándékok szerint, a buszmegálló melletti ANL-tömbház környékét parkosítanák, ugyanakkor korszerűsítenék a temetőkapuval szembeni, millenniumi emlékműnek helyet adó parkot is.

Akkor a baróti tanács rendkívüli ülésen hagyta jóvá a pályázat gazdasági mutatóit, melyek szerint a beruházás értéke nyolc és fél millió lej lesz, alig 2%-os, vagyis 170 ezer lejes önrésszel. Az akkori tájékoztatás szerint egy komoly beruházásról van szó, melynek révén Baróton is az európai színvonalhoz igazodó parkok létesülnének, hangulatvilágítással, digitális információs táblákkal.

A pályázatra ezt követően csend borult, most azonban úgy tűnik, megmozdult valami körülötte: László Sándor főépítész tájékoztatása szerint aláírták a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökséggel a finanszírozási szerződést, melynek késlekedését az is okozta, hogy több helyen a tulajdonjogi helyzetet is rendezni kellett, de mostanra ez is megoldódott. Így a város a munkálat közbeszerzési eljárásának meghirdetése előtt áll, ha az lezajlik, a nyertes kivitelező egy év alatt, a tervek szerint 2021 tavaszáig kellene kész legyen ezzel a parkosítási-modernizálási munkával.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások