Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megkínoztak majd kiraboltak egy olasz házaspárt

Megkínoztak majd kiraboltak egy olasz házaspárt Kovászna megye

Őrizetbe vettek az olasz hatóságok három román állampolgárt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy megkínoztak, majd kiraboltak egy idős házaspárt. A bűnbanda negyedik – olasz állampolgárságú – tagját még körözik. Matteo Salvini belügyminiszter gratulált a rendőröknek.

Az olasz sajtóbeszámolók szerint a rablótámadás Lancianóban történt. A négy férfi egy ismert sebész villájába tört be, és a széfet keresték a nagy zsákmány reményében. A 69 éves orvost és a feleségét ártalmatlanították, majd vallatni kezdték őket a páncélszekrény hollétéről.

A házban nem volt széf, de ezt a rablók vonakodtak elhinni, ezért ütlegelni kezdték a házaspárt. Mivel ez sem vezetett eredményre, kínzással folytatták. A nőt azzal fenyegették, hogy levágják a fülét, ha nem árulja el, hol tartják a vagyonukat. Nem tudtak meg semmit, ezért a fenyegetésüket beváltották, és levágták az asszony fülét.

A rablóbanda végül 3400 euró készpénzzel távozott a villából. A félholtra kínzott házaspár a sürgősségre került, mindketten hosszas kórházi kezelésre szorulnak. A nő fülét minden igyekezet ellenére nem sikerült visszavarniuk az orvosoknak.

A négy támadó közül hármat sikerült rövid idő alatt őrizetbe venniük az olasz hatóságoknak. Matteo Salvini belügyminiszer Twitteren gratulált a carabinieriknek. „Ezeknek a bestiáknak a börtönben kell rohadniuk” – írta a politikus.

Később az olasz sajtó közzétette a három román állampolgár nevét, és a bűnbanda tagjait majdnem meglincselte a rendőrség épülete előtt várakozó tömeg.

A 20, 22 és 25 éves román fiatalembert röviddel a tettük elkövetése után őrizetbe vették az olasz hatóságok, Romániába akartak menekülni, amikor elfogták őket. Szerdán lezajlott a rendőrségen az első kihallgatásuk is. Feldühödött tömeg várt rájuk, amikor kijöttek az épületből. „Állatok!” – kiabálták az emberek, miközben beültek a fogdába induló rabszállító autóba.

(Maszol/Antena 1)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások