Felhívás!

Megalakult a megyei tanács

Tegnap a megyei tanács belső udvarán tartotta meg alakuló gyűlését a frissen megválasztott testület, az eseményen részt vett a prefektus és a két alprefektus is.

Az ülésnek két napirendi pontja volt: a tanácstagok, majd a tanácselnök eskületétele. A megyei törvényszék 29 tanácsos mandátumát érvényesítette, a harmincadik Tamás Sándor lett volna, aki viszont lemondott a tanácsosságról az elnöki funkcióért, de szavazati joga neki is lesz a továbbiakban, helyette a listáról az első póttagot, Gál Károlyt igazolják majd. Benkő Erika képviselő is lemondott mandátumáról, helyette Tóth Zoltánt választják majd be.

A tanácsban az RMDSZ-t 22-en képviselik (Henning László, Antal Esztilla, Grüman Róbert Csongor, Váncza Tibor István, Farkas Ferenc, Ambrus József, Dimény György, Imre Csaba Lóránt, Jakab István, Para János, Tarczali Mária, Kelemen Szilárd, Gáj Nándor, Cseh Csaba, Nagy Zoltán, Fazakas András, Oláh István, Bartók Enikő, Fehér Zsolt, Orbán Miklós, plusz kettő), az EMSZ-t hárman (Johann Taierling, Fazakas Péter, Csáki Attila), a PNL-t szintén hárman, a PSD-t ketten képviselik.

Az ülés berekesztése után tartott sajtótájékoztatón a tanácselnök kérdésre válaszolva elmondta, az alelnökök személyéről a Háromszéki Képviselők Tanácsa hivatott dönteni, amelyet most többek betegsége, de a járványügyi megszorítások miatt sem lehet összehívni, így az RMDSZ-ügyvezetővel, Porcsalmi Bálinttal való konzultálás után ő maga megtette javaslatait, és azokról e héten interneten, telefonon vagy személyesen kérte ki a 97 HKT-tag véleményét.

Tamás Sándor Henning Lászlót és Jakab István Barnát szeretné alelnököknek, egyúttal legközelebbi munkatársainak, a képviselők testületéből öten nem feleltek a megkeresésre, hárman nem éltek szavazati jogukkal, tízen ellenezték javaslatait, de 79-en jóváhagyták azt. Az alelnökök megválasztása és a bizottságok megalakítása ma történik meg egy újabb gyűlésen. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások