Felhívás!

Koronavírus-százalékok létráján

Fodor Imre, Illyefalva polgármestere beazonosított olyan kiszámíthatatlan tényezőket, amelyek bármikor megugraszthatják a statisztikákban a helyi koronavírusosok számát, még akkor is, ha a település lakói szigorúan betartják az idevágó szabályokat.

Fodor rámutatott, hogy a statisztikák folyamatosan változnak, a kis településeknek pedig ebben az összefüggésben „hátrány”, hogy akár 3-4 fertőzött azonosítása után is könnyen piros besorolást kaphatnak. Legutóbb szerdán értesült arról, hogy az egyik tanintézményükben (egy óvónőnél) fennáll a koronavírus-fertőzés gyanúja, erről várnak jelenleg hivatalos értesítést.
Jó hír viszont, hogy önköltségből már átutalták a tanintézményeknek (1 iskola, 2 óvoda) az online tanításhoz szükséges technikák beszerzési összegét, így felkészültek az online életre is.

– A településeken az emberek betartják a járvány megfékezésére hozott szabályokat, intézkedéseket, de ettől függetlenül is növekedhetnek a számok – fejtette ki, érdekes jelenségre utalva.

Előfordult már, hogy olyan polgárokat kerestek a hatóságok a településen, akiket elsőre nehezebb volt beazonosítani, aztán kiderült, hogy a karanténra kötelezett beteg egy hétvégi ház címét jelentette le az ellenőrző szerveknél, mivel friss levegőn könnyebben telik a karantén.
De a sárga-piros besorolások kiszámíthatatlanságában egy másik potenciális ingadozást jelent az elöljáró szerint az illyefalvi gyermekotthonban zajló periodikus tesztelés is.

– A közhangulat viszonylag jó, különféle panaszok be-befutnak a hivatalba. Legutóbb Aldobolyból jelezték a polgárok, hogy aggódnak, mivel falustársuk kulcsrakész pihenőházként kínálja ingatlanját az interneten, ide érkeznek az ország minden részéből vendégek, a helyiek, szomszédok pedig fertőzésveszélytől tartanak – összegzett Fodor. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.