Felhívás!

Még vannak, akik vállalják

Az új és várhatóan a pedagógusoknak sok megpróbáltatást hozó tanévre jó néhány tanintézményben megváltozott a vezetőség. Ahol nem versenyvizsgával kinevezett vezetők vannak, ott legtöbben ismételten vállalták az egyéves határidőre szóló megbízatást, ám szakmai szempontok mellett többen személyi okokból léptek ki tisztségükből.

Kézdivásárhelyen az Apor Péter Szakközépiskolában az igazgató és az aligazgató is távozott, az új vezetőség Madarász Éva biológia szakos tanárnőből és dr. Constantinescu Herman műszaki tantárgyakat tanító mérnöktanárból áll. A Nagy Mózes Líceumban lemondott az igazgatóhelyettes, Mocsári-Gondos Beáta, utódja Rancz Teréz magyar szakos tanárnő lesz. A Bod Péter Tanítóképzőben Len Csaba igazgató megbízatása lejártával nem kívánt hosszabbítani, Deák Magdolna magyartanárnő lépett a helyére. A Túróczi Mózes Általános Iskolában Mike Ildikó aligazgatónőt Deák-Albert Tóth Melitta német–angol szakos tanár váltja.

Kovásznán az 1-es számú napközi otthon igazgatónője személyes okok miatt mondott le, az új igazgatónő, Benedek Ildikó Anna megbízása a versenyvizsga szervezéséig, vagy legfeljebb egy évre szól. A sepsiszentgyörgyi Hófehérke-óvoda vezetője, Márk Emese nyugdíjba ment, Szilágyi Erika lépett a helyére.
Bölönben is nyugdíjba ment az iskolaigazgató, Pacurar Dorel, eddigi helyettese, Uzoni Ildikó tanítónő vállalta el az általános iskola vezetői tisztségét, az ő tisztségét pedig Farkas Zsuzsánna tornatanár tölti be.

Szentkatolnán a korábbi megbízott igazgató, Pusztai Emese helyett Kozma Imre földrajz-szakos lesz az új intézményvezető, Illyefalván pedig Komán László igazgató doktori disszertációja elkészítéséhez igényelt hosszabb fizetett szabadságot, helyette Jánó Enikő magyartanárnő vállalta az iskolaigazgatást. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások