Felhívás!

Továbbra is ingyenes

Továbbra is ingyenes Kovászna megye

Egy sor bürokratikus gondot is okozott a koronavírus, ami miatt így szabályzatokat, korábbi döntéseket is kellett módosítani. Egyik ilyen a fizetéses parkolókra vonatkozik, Kézdivásárhelyen meghosszabbították a bérletek érvényességét.

A 2017-ben hozott 53-as számú helyi határozat szabályozta a fizetéses parkolók működését, viszont a három évvel ezelőtti döntésben nem volt megfogalmazva, hogy mi a teendő válsághelyzet idején. Mivel a koronavírus-járvány ideje alatt a fizetéses parkolásos rendszert teljesen felfüggesztették, ezért gyakorlatilag a „levegőben” maradtak a hosszútávra kötött bérletek. Ezt a bürokratikus hézagot pótolta a kézdivásárhelyi tanács pénteken megtartott virtuális ülésén, így azok, akik hosszú távra béreltek megállóhelyet nem maradnak a kárral, a következő bérletkötés során kompenzálják.

A parkolókat addig is azok használhatják, akik bérelték. A város többi pontján (pl. a központban) továbbra sem kell fizetni a parkolásért. Ennek legfőbb oka, hogy a szabályzat betartásának felügyeletére hivatott helyi rendőrség a járvány kezdetén átkerült az országos rendőrséghez és továbbra is oda vannak alárendelve. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.