Felhívás!

Nem más kenyerét esszük!

Nem más kenyerét esszük! Kovászna megye

Első alkalommal került sor Csernátonban és Székelyföldön is A magyarok kenyere – 15 millió búzaszem ünnepére. A székelyföldi búzaösszeöntést a Haszmann Pál Múzeum fogadta be.

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke, Böjte Csaba ferences testvér, székelyföldi megyei és helyi önkormányzatok vezetői, civil szervezetek és számos érdeklődő jelenlétében került sor arra az ünnepségre, amit a Székely Gazdaszervezetek Egyesülete és Kovászna Megye Tanácsa hozott tető alá.

Az ünnepség kezdetén a Csíkszéki Mátyás-huszárok – Jani András huszárkapitány vezetésével – a nemzeti imáink közepette felvonták a Trianon-zászlót, majd sorban léptek színpadra a felszólalók, akik egyhangúan úgy fogalmaztak, csak az összefogásból eredeztethető megmaradásunk záloga, kiemelve, hogy a hasonló kezdeményezések is a magyarságtudat erősödését jelentik.

Jakab István, a Magyar Országgyűlés alelnöke fontosnak tartotta hangsúlyozni: a magyarság – legyen az az anyaország határain túlszakadt – nem más, hanem a saját maga kenyerét eszi, ami a saját búzából őrölt lisztből készül.
A jelenlévők egy tárolóba öntötték a székely székekről származó búzát, majd az esemény – amelyre visszatérünk – Böjte Csaba beszédével és a Háromszék Néptáncegyüttes fellépésével ért véget.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások