Felhívás!

Még mindig nincs orvos

Még mindig nincs orvos Kovászna megye

A mikóújfalusi polgárok adó-hozzájárulásának és régi kintlévőségek behajtásának köszönhetően adósságmentesen zárhatták volna az idei évet Mikóújfaluban. Végül mégsem így történt, mivel a pénzügyi rendszer az utolsó napokban összeomlott, így nem tudták elutalni a pénzt a számlákra.

Szerencsére a helyi iskola még időben megkapta a szükséges összeget, így az intézmény végre kifizethette a téli tüzelő árát a türelmes beszállítónak.

– Jól imádkoztak a papjaink, hiszen idén is sikerült az egyházaknak több ezer lejt adni az idősek karácsonyára, továbbá az iskola alapítványa is több ezer lejt kaphatott, így minden mikóújfalusi iskolást meg tudtunk ajándékozni. Karácsony utolsó napján – helyi mesterek segítségével – az önkormányzat egy meglepetéssel is kedveskedett, vadonatúj székelykapu áll a hivatal bejáratánál, ezt népes közönség előtt avattuk fel december 23-án – osztotta meg lapunkkal Demeter Ferenc, Mikóújfalu polgármestere.
Jó hír az is, hogy a román kormánytól „befutott” az év utolsó hetére 40 ezer lej, ezt a jövő évi fejlesztésekre fogják fordítani.

– Végül is jól sikerült ez az esztendő. Még pozitívabb lett volna, ha háziorvost is találtunk volna: akadt is egy Szatmár megyéből érdeklődő szakember, ám végül mégsem kötöttünk szerződést. Jövőre szeretnénk partnerségre lépni a Diakónia Keresztyén Alapítvánnyal, hogy legalább az időseken segíthessünk, mert nagyon nehéz nekik bejárni a megyeközpontba egy-egy orvosi receptért. Nem tudom, mi lenne ezen a téren a megoldás, talán az asszisztenseknek kellene jogot adni, hogy bár az alapdolgokat, recepteket, igazolásokat ki tudják állítani – összegezett az elöljáró.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. december 27., 9:04
  ÉRTÉKELÉS: 30

  Szekelykapu az van,de orvos nincs! Ez olyan mint amikor az orosz a Masodik Vilaghaboruban,az angolvecet meglatva a kismalacot akarta megmosni benne,de miutan lehuzta es a malacot a viz elvitte,folszisszent:”Kultura nyet,de malaclopogep az van!”

  • User
   Dátum: 2018. december 27., 13:23
   ÉRTÉKELÉS: -10

   Ez egy rossz indulatú megjegyzés. A székely kapu rajtuk mullott, megcsináltak, az orvos nem. Könnyebb ujjal mutogatni, mintsem megoldást javasolni. Ezért nem lehet az egyről a kettőre jutni.

  • User
   Dátum: 2018. december 27., 23:27
   ÉRTÉKELÉS: -13

   Tehát ha nincs orvos, amiről amúgy minden ember, aki nyitott szemmel jár, tudja, hogy országos szintű probléma, akkor egyébb se legyen? Haladó gondolkodásra vall…

 • User
  Dátum: 2018. december 28., 12:20
  ÉRTÉKELÉS: 20

  Igy van.Az a fo,hogy van szekely kapu.Nem kell ide sem orvos,sem infrastruktura,marmint jo es aszfaltozott utak,hiszen ezeket karban is kell tartani,telen a hotol meg kell tisztitani stb.Minek ide jo utak,minek ide orvos?!.A szekely kapu fontosabb,ugyanugy mint a roman zaszlo kituzese a roman videkeken,mert ok sem kulombek gondolkodasmodjukban a szekelyeknel.Az nem szamit,hogy a roman zaszlok alatt,vagy a szekely kapuk alatt,olyan utak vannak,hogy meg gumicsizmaba is meg kell gondold,hogy elindulj-e rajta.Az orvos az minek,hiszen a szekely kapus falvakban,es roman zaszlos falvakban,boldogabban lehet meghalni a nacionalizmustol. Gyerekek, en ugy veszem eszre,hogy nektek sem a bokatokkal van baj.

  • User
   Dátum: 2018. december 28., 16:16
   ÉRTÉKELÉS: -8

   Hozz egy orvost és kapsz egy székelykaput! Azt csinálsz vele, amit akarsz, eladod, megtartod, elajándékozod… Vajon sikerülne egy ilyen ajánlatra neked orvost keríteni? Kétlem! Csak a szájad jár, megpróbálsz egyenlőségjelet tenni a kettő közé, holott egész más dologról van szó! Ha annyi orvos lenne Székelyföldön ahány székelykapu, ide járna a fél világ gyógyíttatni magát. A kettő két külön dolog, de kötekedni azt kell, hanem nem érzed jól magad!

 • User
  Dátum: 2018. december 28., 23:04
  ÉRTÉKELÉS: 9

  En csak azt nem ertem,hogy egy ilyen orszagban,ahol otven evvel vannak lemaradva a nyugati civilizalt orszagoktol,miert fontosabb egy szekely kapu,mint az,hogy egy falunak orvosa legyen?! Szerintem elso az orvos,masodik az infrastruktura,harmadik a jol megfizetett munkahelyek teremtese,es ha mindez mar rendben van,akkor johet egy szekely kapu is.Es orvost holnapi szent nap keritek nektek,azzal a feltetellel,hogy jo fizetest biztositotok neki,de ez meg nem eleg,mert egyetlen orvos sem vallalkozik beteggyogyitasra egy olyan faluban,ahol nem biztositanak szamara a mai modern kornak megfelelo orvosi rendelot.Hiszen melyik orvos volna olyan hulye,hogy egy lepukkant helyen vallalja a beteggyogyitast,azert,hogy kesobb majd ot vadoljak,ha valamelyik betege meghal?! A nincstelensegbe nem lehet betegeket gyogyitani!A semmivel nem lehet embereleteken segiteni.Ehhez elobb elo kell teremteni az eszkozoket,amivel egy ilyen orvosi rendelo,jol mukodhet. Jobb volna ilyesmikre kolteni a penzt es nem egyebekre.Ott ahol mar ezek a dolgok,amiket itt folsoroltam,jol mukodnek,ott johet a legvegen egy szekely kapu is.Ilyen esetbe semmi kifogasom ellene.

  • User
   Dátum: 2018. december 30., 16:43
   ÉRTÉKELÉS: -8

   Még mindig nem érted! Nem az orvos van a kapu helyett. A kapu, az csak van. Legalább az, ami jó. Nem az orvost váltották ki vele. Ha az is lenne, “még pozitívabb lett volna” a helyzet. Ez van a cikkben. Nem az van, hogy orvos helyett faragtak egy kaput. Csak te ennyit értettél belőle!