Felhívás!

Még élhetőbb lenne a város

Még élhetőbb lenne a város Kovászna megye

Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter hétfői sajtótájékoztatóján Antal Árpád szentgyörgyi polgármester is elérkezettnek látta az időt arra, hogy a megyeszékhelyt illető tervezett „zöld” fejlesztésekről, akciókról beszéljen a médiának.

Az önkormányzat roncsautó-programjának keretében azoknak az autótulajdonosoknak, akik nem szeretnének új autót vásárolni, de lemondanak tíz évnél régebbi, helyben bejegyzett járgányukról, amelyekkel sok esetben zöldövezeteket, parkolóhelyeket foglalnak, 3000 lejt adnak. Idén 1 millió lejt különítenek el erre a város költségvetésében, ami 333 autó felvásárlására elég, de ha a program jól működik, ez az összeg növelhető is, mondta a polgármester.

A hatalmas büdzsével rendelkező uniós helyreállítási alaptól remélt pályázati finanszírozással a városbeli volt ipari területeket parkként, lakóparkként hasznosítanák (utóbbit a volt tyúkfarm helyén tervezik megépíteni), többfunkciós parkolóházat építenének a városban, például azon a területen, melyet átmeneti jelleggel parkolónak alakítottak ki az Ág és a Gyár utcák között. Itt jelenleg 120-130 autó fér el, de a közelebbi cél az, hogy az Ág utca egyik sávján megszüntessék a parkolást, ehhez viszont körülbelül 200 autónak kell másutt helyet találni. A felszabaduló oldalon biciklisávnak is lenne hely.

A város „zöldítését” még elektromos autók töltőállomásainak létesítésével, az energiatakarékos közvilágítási rendszer további fejlesztésével is elősegítik a közeljövőben, de már készül egy olyan városrendezési terv is, amely az Olt-partot a szabadidő eltöltésére, turisztikai célokra tenné alkalmassá, erre azonban még az országos vízügyi hivatalnak is rá kell bólintania. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások