Felhívás!

Medve támadt egy papolci férfira

Medve támadt egy papolci férfira Kovászna megye

Medvetámadás ért vasárnap egy papolci férfit, a sepsiszentgyörgyi megyei sürgősségi kórházba szállították, tájékoztatottak hétfőn a Kovászna Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) képviselői.

“Miután az 112-es sürgősségi hívószámra befutott a hívás, hogy medve támadt egy férfira Papolc-Csomakőrös környékén, a Ro-Alert rendszeren keresztül figyelmeztettük a lakosságot a veszélyre. A férfit a sepsiszentgyörgyi megyei sürgősségi kórházba szállították a mentők” – tájékoztat a katasztrófavédelem.

Eva Popovici, a Kovászna Megyei Mentőszolgálat szóvivője az Agerpres hírügynökségnek elmondta, a férfit, aki a legelő állatokra ügyelt fel, az arcán sebesítette meg a nagyvad, körülbelül 10 centiméteres a sérülése.

Az utóbbi években megnőtt az élelemért a települések környékére lejáró medvék száma a megyében, és egyre gyakoribb, hogy gépkocsi, vagy vonat gázolja el az országútra, vagy vasútra tévedt nagyvadat.

A hónap elején Bodok közelében gázolt halálra egy medvét a vonat, egy másik példányt pedig a Kézdivásárhely és Brassó közötti 11-es országúton gázolt el egy gépkocsi a közelmúltban. Az állatot azonnal a Brassó megyei zernyesti medverezervátumba szállították, ahol azonban végül el kellett altatni, mert megmenteni nem tudták.

“A Millió Barát Egyesület kéri a sofőröket, hogy vezessenek figyelmesen, mivel a medvék a klímaváltozás miatt még nem kezdtek el hibernálni, és kijárnak még az erdőből élelmet keresni” – áll az egyesület Facebook-oldalán.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. november 25., 20:52
  ÉRTÉKELÉS: 33

  Millió Barát Egyesület, az egy DILLÓ BANDA, hogy simogatná, meg minden reggel a pofátokat a bálványosi bakkmedve, hogy legyen, szép a sminketek ! Törnétek ripityára cuccos, drága autótokat, egy ködös reggelen, egy medvével való karambol esetén! Vagy lehetne fokozni…Uram bocsásd meg.. Netán, az utcán, vagy a kertben játszó gyereketeket ölné meg a medve!!Fogjátok fel végre, amit az a csángó kislány Vrencsán Anita ( a Felszállott a páva győztese) mondott,, A MEDVE NEM JÁTÉK”. Hatszorosan túl vannak szaporodva Székelyföldon!! Sőt, hogy fokozzuk… a Bucsin tető felé, Ozsdola felett, Vráncsa fele, Gelencén a szonda telep utá, teher autókból az éj leple alatt , kamionokból elbódított medvéket raknak le! Konkrét adat!! A medve többet ér mint az ember?? Vegyetek örökbe legalább tízet, etessétek,simogassátok!! Ne az egyesület pénzén dőzsöljetek, amit fiktíven kaptok!!

 • User
  Dátum: 2019. november 25., 20:31
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Millió barát/ millió hülye! A medve téli álmot alszik!!!! 1 mormota ő da: hibernál!
  Ilyen észkombájnok inkább szedjenek szemetet, az van és lenne látszata is!😍🐏

 • User
  Dátum: 2019. november 26., 8:54
  ÉRTÉKELÉS: 12

  Vajon miért nem képes az állam megfelelően kezelni a ,medve túlszaporulatot ? Kinek az érdek-e ez a felelőtlen hozzállás ? Meddig és mire várnak még ? Hány áldozatot követel még a medvetámadás, mire végre megoldást találnak e kényes problémára ?