Felhívás!

„Medence” az úton

„Medence” az úton Kovászna megye

Nem első eset, hogy esőzés után a sepsiszentgyörgyi Híd utca jelentős szakaszán fennakad a víz, az elhaladó autók pedig az ottani házakba, udvarokba nyomják be a sárlét.

A szerdai heves esőzés újra felborzolta a kedélyeket, a környéken lakók közül többen jelezték, hogy már többször okozott gondot a „korszerűsített”, nemrég egyirányúvá tett utca.

– A szerdai kivételesen heves esőzés volt, a város más részeit is elöntötte ideig-óráig a víz, ám itt, a Híd utcában korábban, például júliusban egy zápor okozott riadalmat. Nem folyik el sehová az esővíz, mintha nem lenne csatornarendszer, vagy el lenne dugulva: az utcán felgyűl, az autók pedig nem törődve a házban lakókkal, sebesen hajtanak át a víztömegen, amelyik megmozdul, és hullámai bevernek az udvarokba, a házak pincéibe. Annyi pozitívum van a dologban, hogy az útjavításokkal a járdaszegély megemelkedett: ám egyelőre csak ez óv – panaszolta az egyik utcabeli.

Czimbalmos-Kozma Csaba városgondnok még tegnap terepszemlét ígért, és elmondta, igyekszenek orvosolni a gondokat, annál is inkább, mert még garanciaidőben van a korszerűsítési munkálat.
– Az építkezés alatt sok esetben mindennel eldugja, megtölti a rendszert a kivitelező: előfordulhat, hogy itt is ez a gond áll fenn. Megnézzük, és ha nem ez a baj okozója, akkor igyekszünk újabb víznyelőket építeni a helyszínre – összegzett. <

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.