Felhívás!

Szigetelik az iskolákat

Bár ismételten „ritka szép számban” gyűlt össze (21-ből 14 tanácsos), a megyeszékhelyi tanács egyöntetű döntést hozott Sepsiszentgyörgy oktatási intézményeinek hőszigeteléséről. A testület megszabta ugyanakkor a tanács által nyújtott ösztöndíjak idei összegét is.

Minden tanintézménynél olyan jellegű munkát végeznek, „amire a legnagyobb szükség van”, legyen az hőszigetelés, nyílászárócsere vagy éppen tetőszigetelés – tartotta meg a közös indoklást a hét határozattervezetre Sztakics Éva alpolgármester.

A testület kétmillió eurót különített el a Váradi József Általános Iskola, 475 ezer eurót a Plugor Sándor Művészeti Líceum, 350 ezret a Gulliver Napközi Otthon, 226 ezret a Berde Áron Kereskedelmi és Közigazgatási Szakközépiskola, 1,5 milliót a Mihai Viteazul Főgimnázium, 460 ezret az Árvácska Napközi Otthon és 544 ezer eurót a Nicolae Colan Általános Iskola hőszigetelésére. Egyetértettek azzal, hogy a Székely Mikó Kollégium hivatalosan is átvegye a Kós Károly Líceum volt bentlakását és étkezdéjét, és hogy a tanács a Diakónia Keresztyén Alapítvánnyal közösen továbbra is működtesse az iskola utáni programot, amelyben 118 gyerek vesz részt, kap ebédet és segítséget házi feladataik megoldásához.

A tanácsosok úgy döntöttek, hogy a tavalyi szinten hagyják az állami oktatásban részesülő sepsiszentgyörgyi tanulók 2017–2018-as tanévre érvényes, különböző kategóriájú ösztöndíjainak összegét. Ennek megfelelően különleges teljesítményért odaítélt ösztöndíj (ilyet a diákok legtöbb 0,3 százaléka kaphat) havi 150 lej, az érdem­ösztöndíj (max. 1%) 100 lej, a tanulmányi ösztöndíj (max. 1,5%) 35 lej, a szociális ösztöndíj (max. 3,5%) 60 lej lesz havonta.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.