Hirdetés
Hirdetés

Maszktagadók a boltokban

Maszktagadók a boltokban Kovászna megye

Bár kötelező a védőmaszk viselése a zárt nyilvános helyeken, többen egyáltalán nem, vagy nem megfelelően hordják azt. A hatóságok büntethetnek, az üzletek munkatársai viszont nem. Így nap mint nap kihívással néznek szembe.

Hirdetés
Hirdetés

Néhány kisebb boltba továbbra is csak bizonyos számú vásárlót engednek be egyszerre, valamint kötelező a maszkviselés, de többen áthágják ezeket a szabályokat. Vannak, akik nem hajlandóak maszkot hordani, így az ügyfélszolgálati munkatársak vagy bolti eladók nehéz helyzetben találják magukat.

Közintézmények vagy bankok esetében a biztonsági őrök mérik meg az ügyfelek hőmérsékletét, illetve felszólítják azokat, akik nem használnak maszkot, hogy tegyék meg, sőt bizonyos helyeken nem is engedik be az „ellenállókat”. Viszont a kisebb üzletekben már nehezebb a helyzet, ugyanis az eladóknak gyakorlatilag nincs eszközük arra, hogy maszkviselésre kötelezzék a vásárlókat.

Az egyik kisbolt munkatársa, K. Elvira elmondta: naponta többen is megfordulnak úgy a helyiségben, hogy nincs rajtuk maszk, vagy nem megfelelően hordják azt.

– Olyan is volt, aki belépéskor viselte, majd az üzletben lehúzta az arcáról, és úgy vásárolt, de a legtöbben anélkül jönnek be. Ha szólunk, többnyire válaszra sem méltatnak, vagy azt felelik, semmi közünk hozzá, és tovább vásárolnak. Sajnos, nem tudjuk ezt megakadályozni, nem vagyunk hatóság, viszont így mi, az eladók is ki vagyunk téve a fertőzésnek. Ahol én dolgozom, még egyszer sem ellenőriztek a rendőrök, pedig az lenne a feladatuk – panaszolta az elárusító.
Azt is hozzátette, mint a legtöbb helyen, náluk is kapható egyhasználatú szájmaszk, de most már jóval kevesebben keresik, mint márciusban. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. augusztus 11., 2:59
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Lesz itt tüdő rák egy pár év múlva,ez a maszkabál amit reánk kényszerítenek,talán rosszabb mint a dohányzás…..amúgy sem véd meg egyébtől,mint a büntetéstől.

 • User
  Dátum: 2020. augusztus 11., 5:38
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Felelőtlen ember, tahó, aki nem tesz maszkot a boltokban, sőt a távolságot sem tartja be, a hatóság kellene ellenőriznie, nem a boltosnak, de hát mit várni tőlük, ők is tahók mind, egy fertőzött kerül már zárkóznak, mint a tanácsnal is Kezdin online lehet intézkedni, szégyelljek magukat az urak és hölgyek.