Hirdetés
Hirdetés

Második esély az öreg kutyának

Második esély az öreg kutyának Kovászna megye

Mint arról beszámoltunk, egy illyefalvi gazdaságban mostoha körülmények között tartottak egy öreg kutyát, az illetékeseket riasztó panaszos szerint fizikai elváltozások utaltak arra, hogy a szegény pára verések áldozata. Tegnap elkobozták felelőtlen gazdájától.

Hirdetés
Hirdetés

Dr. Sikó Barabási Sándor, a Kovászna Megyei Állategészségügyi Igazgatóság vezetője tegnap arról értesített, hogy elkobozták és a menhelyre szállították az öreg ebet.
– A panaszlevél után kolléganőm több napon át figyelemmel kísérte a kikötött kutya sorsát, szombaton is élelmet, pokrócot vitt neki, és felszólította a gazdát, hogy tartsa be az állatjóléti szabályokat, másképpen elkobozzák tőle. Időközben a szomszédokkal is beszélt, akik arról biztosították, hogy néha ők is élelmiszerrel látják el a kutyát, illetve a település polgármesterével és a szépmezői kutyamenhellyel is egyeztetett – részletezte dr. Sikó.

Végül tegnap, két nekifutamodásból sikerült elérni az eb gazdáját, illetve délután a menhelyre szállítani a kutyát. Az ügyet figyelemmel követő állatbarátok lapunknak elmondták, azon iparkodnak, hogy második lehetőséget, mihamarabb egy gondos örökbefogadót találjanak számára. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások