Felhívás!

Aki kéri, megkapja

Aki kéri, megkapja Kovászna megye

Zajlik a koronavírus elleni oltáskampány a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban, az egészségügyi személyzet mellett a katasztrófavédelem munkatársait is beoltották.

Bár kevés – mindössze 112 – kórházi alkalmazott igényelte a Covid-19 elleni védőoltást a megyei kórház alkalmazottai közül, és megyeszinten összesen körülbelül ötszáz más, szintén egészségügyi kategóriába tartozó személy kérte, az oltáskampány elkezdődött.

A kórház tájékoztatása szerint az első adag vakcina beadása – január 4. – óta a kórházban 364 személyt oltottak be. Ebből 111 orvos, a beoltottak mintegy 30,5 százaléka, továbbá 110 asszisztens (30,2 százalék). Emellett megkapta a védőoltást 28 gyógyszerész, 25 adminisztrációban dolgozó kórházi alkalmazott, 36 egészségügyi kisegítő személy, 4 mentős és 42 személy a Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőségtől és 4 közegészségügyi alkalmazott.

A kórház vezetősége úgy véli, bár egyelőre kevesen igényelték a védőoltást, valószínű, hogy számuk nőni fog, amikor látják, hogy kollégáiknál nem jelentkeznek mellékhatások. Ugyanakkor az alkalmazottak mintegy 30 százaléka átesett a koronavíruson, így egy ideig védve vannak, nincs szükségük védőoltásra. Vannak továbbá – nagy számban – olyanok is, akik életkora 40 év alatt van, ők az immunrendszerük erősségében bíznak, hogy megküzd a koronavírussal. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.