Felhívás!

Arcátlan szemetelők

Arcátlan szemetelők Kovászna megye

Sepsiszentgyörgyön az évek során sikerült elérni azt, hogy a polgárok többsége ne dobja szabálytalan helyre az építkezésekből, tömbházlakások felújításából származó hulladékot, hanem igényelje az erre a célra használatos zsákokat. Persze, még mindig akadnak kivételek.

Máthé László, a sepsiszentgyörgyi Tega Rt. köztisztasági vállalat vezetője kérdéseinkre elmondta, az évek során sikerült hatékonyan népszerűsíteni az építkezési hulladékokra szánt gyűjtőzsákokat, konténereket, így látványosan csökkent a háztartási és szelektívhulladék-gyűjtőpontokhoz lerakott építkezésihulladék-mennyiség. Sajnos még akadnak olyanok, akik – a szomszédaikra, környezetükre is fittyet hányva – sok esetben akár veszélyes hulladékokkal is megtöltik a gyűjtőpontok környékét.

– Nem értem ezeket az embe­re­ket, hiszen kiszámítottuk, hogy egy tömbházlakás felújításánál 100-200 lejbe kerülne a felgyülemlett építkezési hulladék szabályos elszállíttatása. Pont azért szabtunk alacsonyabb árakat, mert utólag többe kerül az ilyen hulladékok feltakarítása, mint az elszállítás. A nemtörődömség a civilizáltság, jólneveltség hiányáról árulkodik – magyarázta Máthé. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
    • User
      Dátum: 2021. január 15., 13:11
      ÉRTÉKELÉS: 1

      Nem akarom pártolni a helyi rendőröket, de értesüléseim szerint 2020 márciusától a nemzeti rendőrség koordonálja őket. Amúgy akinek van pénze kocsikázni, azt nem hiszem, hogy nem tud venni magának 1 – 2 lejre parkolójegyet, én örvendek, ha kapok parkolóhelyet és ha nem ellenörizné valaki, egyesek egész napra elfoglalnák! El kell menni egy nagyvárosba, vagy külföldre s ott megtudja aki sokalja, hogy mennyibe kerül a parkolójegy!