Felhívás!

Más helyszínen épül ANL-s tömbház

Más helyszínen épül ANL-s tömbház Kovászna megye

Lemondott a sepsiszentgyörgyi önkormányzat arról, hogy a Jövő utcában építsen új tömbházat az Állami Lakásügynökség finanszírozásával, ezért az e heti tanácsülésen visszavonják az ügynökség ingyenes telekhasználati jogát.

Tekintettel az óriási igényre, a 25 lakásos tömbház építéséről tavaly döntött az önkormányzat, ám a környéken élő lakosok ellenezték a tervet, mivel a tömbházépítésre szánt 2038 négyzetméteres terület jelenleg mintegy 70 autó parkolóhelye, ennek a felszámolása pedig csak súlyosbítaná a Szentgyörgyön amúgy is akut parkolóhiányt.

A városvezetés azonban nem mondott le arról, hogy új lakásokat teremtsen a fiataloknak, ezért az Olt partján, a csendőrkaszárnyától keletre fekvő telket szemelte ki új helyszínként, e terület jogi helyzetének tisztázása még folyamatban van. Az 1,3 hektáros telek az urbanisztikai szabályozás szerint is megfelelő a tömbházépítésre – ráadásul az eredetinél jóval nagyobb telken sokkal több lakás alakítható ki – így most erre vonatkozóan kell új dokumentációt összeállítani.

A város több más helyszínen is tervez lakásépítést, például a Jókai utcai volt tyúkfarm területén vagy a Borvíz utcában, az Őrkőn 50 szociális lakás építése kezdődhet hamarosan el. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.