Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Már nincs gond Szentgyörgyön

Már nincs gond Szentgyörgyön Kovászna megye

Az elmúlt hetekben Sepsiszentgyörgyön több, egymástól látszólag független helyszínen is tapasztalható volt a víz elszíneződése, illetve helyenként ennek a súlyosabb változata. A Közüzemek Rt. az elmúlt 7 napban már nem kapott bejelentést ilyen jellegű problémákról a megyeszéken.

Hirdetés
Hirdetés

A víz elszíneződése a Csíki utcai munkálatok következménye, ami még a vízszolgáltató számára is meglepő volt, hogy a város alacsonyabban fekvő zónáiban sok helyen lépett fel a probléma. Sepsiszentgyörgy esetében rendkívül ritka a vízminőség romlása, ezek rendszerint vezetékszakadással, vezetékcserével állnak összefüggésben és csak rövid ideig tartanak. A Csíki utcai vízvezetékcsere és az új vezetékek bekötése egy olyan ágon történt, amely a város több zónájába is eljuttatta a szennyeződést. A szolgáltató megfigyelése szerint a városlakók panaszai elsősorban az alacsonyabb fekvésű utcákból érkeztek.

– Értjük, hogy a fogyasztók számára egy ilyen helyzet dühítő. Az esetek többségében igyekszünk minimalizálni az ilyen helyzeteket, most ez sajnos nem sikerült – közölte Kozsokár Attila igazgató. – Technikailag nincs más megoldás, a rendszerből ki kell tisztuljon a szennyezett víz. Munkatársaink elemzése szerint ez meg is történt, nem kell további gyengébb minőségű vízre számítani. Arra kérek nyomatékosan minden sepsiszentgyörgyit, ha gond van a víz nyomásával, minőségével jelezze a diszpécserszolgálatunknak a 0744.3261.04-es számon, akár SMS-ben vagy Whatsapp-üzenetben. A munkatársaink csak olyan problémát tudnak megoldani, amiről tudomásuk van, másrészt, ha egy egész zónát érintő kérdésről van szó, könnyebb meghatározni, hogy hol kell közbelépniük.

Gidófalva esetében, ahonnan a különösen száraz napok során több panasz is érkezett, szintén sikerült javítani a víz minőségén.

– Tanácskoztunk a település vezetőségével, amivel sikerült rövid távú megoldásként javítanunk a szolgáltatáson. Szakmai véleményem, hogy hosszú távon vagy a helyi vízházakon kell majd fejleszteni, vagy Sepsiszentgyörgyről kell vezetéket vinni – ez az utóbbi részlegesen meg is történt, de komoly beruházást igényelne a befejezése. Technikai szempontból ez a jobbik megoldás – fogalmazott az igazgató. Kozsokár Attila elmondta: július utolsó heteiben összesen 9 alkalommal mostak hálózatot Gidófalván, augusztusban eddig 1 alkalommal, de sor kerül majd a vízgyűjtő tisztítására is.

Kézdivásárhelyen folyamatosan zajlik a rendkívül rossz állapotú vezetékek cseréje. Pap Lajos helyi vezető szerint a Mihai Eminescu utcában már a munkálatok végénél tartanak , ha az időjárás nem okoz nagy galibát, a hét végéig végezhetnek. Az utca ideiglenes visszaaszfaltozásával kapcsolatosan elmondta, azon múlik, hogy mikor érkezik a gázszolgáltató csapata. Pap szerint a munkálat nehéz része ezzel lezárult, következhet az Új utca, ami azért kihívás, mert nem lehet tudni, hogy hol található a vízvezeték.

– Nem is tudom, hogyan lehetséges, hogy semmilyen dokumentum nincsen arra vonatkozóan, hogy hol tálálható a cső, de egyszerűen nincs. Ezért is hagytuk ezt a munkálatot a végére, mert a talány miatt lehet, hogy több ideig kell keresnünk, nem akartuk a forgalmat fölöslegesen feltartani. A dologban egy pozitívum van: ha végeztünk, fogjuk már tudni ezt az információt – fogalmazott Kozsokár.

(Közüzemek Rt.)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.