Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Tehetségeket segít a MOL

Idén öt Kovászna megyei fiatal projektje nyert el támogatást a MOL Románia és a Közösségért Alapítvány által működtetett tehetségsegítő programban.

Hirdetés
Hirdetés

A rendelkezésre álló alap 583 ezer lej volt, ezt arra szánták, hogy segítsék tevékenységük folytatásában, kiteljesítésében a tehetséges ifjú sportolókat és művészeket. 220 ezer lejt a sport területére, 200 ezer lejt a művészetekre fordítottak, 140 ezer lejt pedig a 18 évnél idősebbek felkarolására, akik abban az esetben is pályázhattak, hogyha korábban már elnyertek szponzorációt ebben a programban.

Sportkategóriában Balogh Hanna (dzsúdó) és Molnár Lelle Ágota (műkorcsolya), mindketten Sepsiszentgyörgyről, Szvoboda Lara (lovastorna) Kézdivásárhelyről, és Deszke Janka (lovaglás) Nyujtódról érdemelte ki a támogatást. Művészetek kategóriában a sepsikőröspataki Kerezsi Tas Bence pop-rockzenész által benyújtott projektet tartották felkarolásra érdemesnek.

A fővárosban és további 38 megyében összesen 601 projektet nyújtottak be, 1911 fiatal sportoló és alkotó kért 4,5 millió lejt meghaladó támogatást. Az 583.549 lejt a zsűri döntésének értelmében 205 projekt teljes vagy részleges támogatására osztják be, amelyekben közvetlenül 592 tehetséges fiatal érintett. A tehetségtámogató program 17 éve alatt 2.542 pályázat révén 6.052.000 lej támogatást kapott 3340 sportoló és művész, egy részük több ízben is. Imre András, a Közösségért Alapítvány ügyvezetője megjegyezte: idén nyújtották be a legnagyobb számú projektet, amióta csak működik ez a program.
Támogatásra azok a fiatalok jogosultak, akik 2004. január 1. és 2014. december 31. között születtek, illetve bármely művészeti csoportosulás vagy sportcsapat, amelynek tagjai ebből a korosztályból kerülnek ki, és tevékenységüket Románia területén fejtik ki. Egy pályázó legtöbb 10.000 lej értékben igényelhetett támogatást, különféle célokra (eszköz-, illetve felszerelésvásárlásra, versenyekre, edzőtáborokba, továbbképzőkre, kiállításokra, koncertekre stb. való kiszállás költségeinek fedezése).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.