Felhívás!

Már lehet iratkozni

Már lehet iratkozni Kovászna megye

A Moderna gyártó Spikevax nevű Covid19 elleni vakcinájával immunizálják a 12 és 17 év közötti kiskorúakat, ők a hónap első napjától kezdődően már kérhetnek időpontot oltásra az online platformon, bár nem kötelező, más módon is eljárhatnak.

A kamaszok oltakozását azután teszik lehetővé, hogy az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) július 23-án, elemzések után, jóváhagyta a Spikevax oltóanyag kiterjesztését az említett korcsoport számára is. Az ajánlás szerint ebből a vakcinából is két adagot kell beadatni, 28 napos különbséggel.

Az online formában való jelentkezést a kiskorúak számára is lehetővé teszik, azonban csak a szülők, gyámok vagy más hivatalos képviselő elektronikus fiókján keresztül. Fontos tudni, hogy online időpontkérés nélkül is fogadják a gyerekeket, személyesen az oltóközpontokban, azoknál a háziorvosi kabineteknél, ahol oltanak Covid19 ellen, továbbá az oltási maratonok helyszínén.

Annak érdekében, hogy még gördülékenyebben menjen az oltakozás, a Rovaccinare honlapról letölthető a kötelező egészségügyi kérdőív és a beleegyezési nyilatkozat. Az otthon kitöltött dokumentumokat aláírhatja a szülő, gyám vagy törvényes képviselő, aki az oltás helyszínén személyi igazolvánnyal vagy útlevéllel igazolja magát, a 14 év alattiak pedig a keresztlevelükkel.

Az oltás önkéntes alapon működik és ingyenes. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. augusztus 3., 11:59
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Jobb lenne a rákos, pajzsmirigy, szív stb betegségben szenvedőket is segíteni! Ahoz hogy kezelést kapjon covid teszt,orvos,majd a megye gyógyszertárainak lerohanása/körbejárása!! Lassan hetekbe telik 1-1 gyógyszer beszerzése! Ha korona?! Mind meg akarnak menteni! Lassan nem kezdem érteni! Önök?!😉