Felhívás!

Már fizethető az adó

Már fizethető az adó Kovászna megye

Baróton tegnaptól, azaz január 7-től már lehet fizetni az idei, 2019-es évre az adókat. Mint azt a polgármesteri hivatalnál megtudtuk, idén is érvényben marad a kedvezmény március 31-ig.

Az előző években is alkalmazott kedvezmény értelmében azok, akiknek nincs elmaradásunk, és egyszerre, egész évre törlesztik pénzbeli kötelezettségünket az állam felé, magánszemélyekként 10, jogi személyekként pedig 7%-os kedvezményt kapnak.

Az adók és illetékek idei értékét a december 20-án tartott soros ülésen hagyta jóvá Barót tanácsa. Lázár-Kiss Barna polgármester akkor elmondta, a településen az adók már több éve nem emelkedtek, így a bizonyos esetekben jóváhagyott 5%-os adóemelés, ami egyébként 100 lejnél 5 lejt jelent pluszban, elenyészőnek tekinthető.

A törvény szerint amúgy is kellett volna 1,6%-kal, az infláció mértékével emelni az adókat, és ha már emeltünk, úgy döntöttünk, hogy az emelés legyen 5%-os, mondta az elöljáró. Ez az emelés azonban csak bizonyos ingatlanokra érvényes, függően attól, hogy magánszemélyek vagy jogi személyek használják, lakhatásra vagy egyéb célokra. A járművek adói nem emelkedtek.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.