Felhívás!

Magára gyújtotta a lakást

Magára gyújtotta a lakást Kovászna megye

Tűz ütött ki tegnap reggel egy sepsiszentgyörgyi garzonlakásban; egy 53 éves nőt holtan találtak a tűzoltók, 45 személyt kilakoltattak a tömbházból.

A sepsiszentgyörgyi tűzoltókat reggel 9 óra tájékán riasztották azzal, hogy a Nicolae Iorga út egyik tömbházának első emeletén kigyulladt egy garzonlakás. Egy tűzoltóautót és egy SMURD-rohammentőt vezényeltek a helyszínre, ahol helyszíni terepszemlénk során már sűrű füst terjedt a lépcsőházban. A tűzoltók elkezdték az oltást, illetve a tömbház kiürítését. A kigyulladt garzonlakás fölötti emeletekről 45 személyt kellett kimenekíteni.

Lapunk érdeklődésére a tűzoltóság képviselői elmondták, az 53 éves asszonyt már holtan találták a helyszínen a tűzoltók, és azt feltételezik, hogy cigaretta okozhatta a tüzet. Megtudtuk, hogy a garzonlakás mindenféle ruhaneművel, limlommal volt telezsúfolva, illetve a helyiségben le volt vágva mind a gáz, mind a villanyáram. A szakemberek elmondták, az áldozaton nem találtak égési sérüléseket, így a helyszínen látottak alapján valószínűsíthető, hogy a füst miatt vesztette életét az egyedül élő nő.

A háromszéki hatóságok még vizsgálják a tűz bekövetkeztének körülményeit.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.