Felhívás!

A minisztérium pénzt adott

Jövőben folytathatják a munkálatokat a már lebontott sepsiszentgyörgyi kisstadionnál, ahol egy multifunkcionális sportközpontot építenek a sportiskola számára. Az országos költségvetésben e célra közel 3 millió lejt különítettek el.

A kisstadion átépítése két különálló beruházás révén valósul meg helyi, illetve minisztériumi forrásokból.

– Azt sikerült elérnünk, hogy az állami költségvetés megszavazásának pillanatában a parlament elfogadta – a mi kezdeményezésünkre – azt a módosító indítványt, amely az oktatási minisztérium költségvetésénél a kisstadionnak a hátralevő munkálatainak a teljes összegét biztosítja – mondta el érdeklődésünkre Antal Árpád.

Sepsiszentgyörgy polgármestere szerint ezáltal a beruházás felére gyakorlatilag már most megvan a pénz. Ami pedig az önkormányzati részt illeti, a helyi költségvetés elfogadásakor állapítják meg, hogy mekkora összeget osztanak le a jövő évben. Antal úgy számol, az országos költségvetésben e célra elkülönített közel hárommillió lej elég arra, hogy a minisztérium részét befejezzék, és nyilván az önkormányzatnak is „mélyen a zsebébe kellene nyúlnia”.

– A lényeg az, hogy ha minden jól megy, akkor a jövő év végére nagyon közel leszünk ahhoz, hogy ez a beruházás kész legyen – emelte ki a városvezető.

Mint ismeretes, a kisstadiont multifunkcionális sportközponttá alakítják át, figyelembe véve a sportiskola igényeit, ugyanakkor azt is szeretnék, hogy a város lakossága is használni tudja a komplexumot. A terv szerint lesz sportszálló, versenyrendezésre alkalmas aréna, műfüves focipálya, mászófal és egy kis irodaház, de egy földalatti garázst is építenek.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.