Felhívás!

Lopnak, mint a szarkák

Újabb lopásra figyelmeztetett április másodikán egy sepsiszentgyörgyi család, akiknek a térfigyelő kamerája rögzítette, amint egy férfi az udvarról lopja a tűzifát.

Szőcs László családfő elmondta, feltűnt, hogy az Akácos utcai családi házuk udvaráról gyanús iramban fogy a tűzifa. Mivel korábban már volt incidensük a szomszédos Őrkő negyedben lakó személyekkel, ezért térfigyelő kamerát szereltek. A rögzített videókat visszanézve, meglepődve látták, hogy egy férfi – fittyet hányva arra, hogy a család éppen otthon tartózkodik – dézsmálja a tüzelőjüket.

– Március 26. óta – egy nap kivételével – a tegnap estig folyamatosan lopták a fát. Rajtaütést tervezünk, és akkor a rendőrségnek is jelezni fogjuk az esetet. Volt még ilyenre példa, és sajnos, akkor is csalódás volt a hatóságokkal „együttműködni”. Az akkori riasztásra – amikor egyszerre hatan fosztogattak – alig jöttek ki, végül pedig velünk kötekedtek a rendőrök, hogy miért nincs térfigyelő kameránk. Na, most kamera is van, a kertet is megmagasítottuk, szögesdrótot is használunk, zárjuk, mégis bemásznak, nem félnek attól, hogy lebuknak, valószínűleg azért, mert egy bírsággal megússzák – háborgott Szőcs, kifogásolva, hogy saját lakásukban sem érezhetik biztonságban magukat.

A megyei rendőrségtől több napja írásban kértünk pár adatot arra vonatkozóan, hogy hány egyenruhás járőrözik este, illetve kíváncsiak voltunk arra is, hogy a szükségállapot idején miként közlekedhetnek egyesek szabadon éjszaka, vagy kukázhatnak nappal, de mindeddig kérdéseinkre nem kaptunk konkrét választ. Radu Stroe rendőrségi szóvivő az Akácos utcai incidens kapcsán kifejtette, törvénytelenségek észlelésekor minél hamarabb kell riasztani a rendőrséget.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások