Hirdetés
Hirdetés

Leterítették a fenevadat

Leterítették a fenevadat Kovászna megye

Hatalmas tömeg kísérte utolsó útjára a várost hetek óta „rettegésben tartó”, felégetéssel fenyegető, áldozati szüzet követelő sárkányt. A Mikes Kelemen Líceumtól induló népes sereg, köztük sok szipákoló kisgyerek, a főtér megkerülésével érte el az előre bejelentett nagy szembesülés színhelyét, a prefektúra előtti homokozót.

Hirdetés
Hirdetés

És ott a legenda minden szereplője felvonult: a városért áldozatot vállaló szűz, Szent György lovag és a segédei, valamint a tűzokádó szörnyeteg.

A fehérbe öltözött leánykát a Háromszék táncegyüttes táncosai énekszóval kísérték a sárkány elé, ám ott még idejében megjelent Pászka Lehel, alias Szent György, aki nyilaival felhergelte, majd kivéreztette, végül a torkába lőtt nyíllal, majd egy dárdával leterítette a sárkányt. Megmenekült a város, „ne sajnáld a sárkányt”, kommentálta egy bátor apróság, és mindenki megkönnyebbülten hazavonult. Egy ideig még a döglött fenevad is jó volt látványosságnak, aztán felpakolták és eltűnt. Reméljük, jövőre nem támad fel hamvaiból, hiszen ő nem főnix, csak egy sárkány (volt), akit a pécsi Márkus Színház közreműködésével a Cimborák bábszínház színészei elevenítettek meg, és az ő forgatókönyvük alapján zajlott minden történés.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások