Hirdetés
Hirdetés

A nagyvárosok bűvöletében

A nagyvárosok bűvöletében Kovászna megye

Alen Margaryan tavaly augusztusban érkezett Kézdivásárhelyre az EVS-program keretében. A Zöld Nap Egyesület örmény önkéntesével egyebek mellett az itteni tapasztalatairól, terveiről, de Drakuláról is beszélgettünk.

Hirdetés
Hirdetés

Alen falun született, az általános iskolai évek alatt kisvárosban élt, majd tizenöt évesen Jerevánba költöztek, ahol azóta is él. A biznisz-menedzsment végzettségű fiatalember tavaly, két hónappal tanulmányai befejezése után egy helyi szervezetnél önkénteskedett, akik felajánlották számára az EVS-programban való részvételt. „Azonnal igent mondtam, hiszen úgy éreztem, időre van szükségem, mielőtt munkát vállalnék.” Emellett Alen ismerte Haykuhi Harutyunyant, a Zöld Nap Egyesület előző örmény önkéntesét, aki pozitív tapasztalatokkal tért haza az itt eltöltött év után.

„Szeretek gyerekekkel foglalkozni, így tudtam, hogy minden rendben lesz, és ez így is történt – tekintett vissza az elmúlt kilenc hónapra Alen. Hozzátette, nagyon örült, hogy Erdélybe jöhet végre. „Régi álmom volt Erdélybe látogatni, és minderről a Drakula című film tehet, egyik nagy kedvencem, amelyet legalább hétszer megnéztem”, fejtette ki. Hozzátette, járt a törcsvári kastélynál, azonban azt egyelőre csak kívülről szemlélte meg.

Úgy véli, az itt élő emberek többsége nyitott, barátságos, emellett ittléte alatt az angolnyelv-tudását is tovább csiszolhatta, más országbeli személyeket, kultúrákat ismerhetett meg, és ez volt az elsődleges célja. „Alig néhány napja tartózkodtam itt, és a városközpontban sétáltam, egy üzletet keresve. Angolul érdeklődtem néhány arra járótól, akik, bár nem tudtak angolul, felismerve a bolt nevét, elkísértek”, osztotta meg lapunkkal egyik kellemes élményét.

A pozitív tapasztalatok ellenére nem tudná elképzelni a jövőjét egy kisvárosban. „A nagyvárosokat szeretem, ahol több lehetőség van szórakozásra, kikapcsolódásra. Nagyon szeretek táncolni, kulturális rendezvényekre, szórakozóhelyekre, kávézókba járni. Az egyetemi évek alatt éjjelente buliztunk, reggel meg kurzusokra jártunk. Otthon a bulik 8–9 órától éjjel 1–2-ig tartanak, míg itt meglepve tapasztaltam, hogy éjfél körül indul be a dolog, hogy sok esetben reggelig tartson”. Alen pár nap múlva, 28-án tér haza. Előbb Isztambulba repül, majd onnan tovább Jerevánba. „Gondolkodom, hogy szétnézek az egykori török fővárosban, hiszen még sosem jártam ott”.

Hangsúlyozta, jövőjét Örményországban képzeli el. „Örmény vagyok, szeretem a hazámat. Bízom benne, hogy a tavalyi forradalmat követően pozitív irányba mozdulnak el a dolgok odahaza. Több lízingcéggel tárgyalok állás-ügyben, azonban a jövőben turizmussal foglalkoznék. Szülőfalum környéke gyönyörű hegyvidék, kitűnő lehetőséget nyújt a téli sportok kedvelőinek, ahogy a nyári turistaszezonra is. Bízom benne, hogy idővel sikerül egy saját vállalkozást beindítanom, és picit felpörgetnem a vidék turistaforgalmát”, summázott.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük