Hirdetés
Hirdetés

Lesz emeletes parkoló Szentgyörgyön?

Lesz emeletes parkoló Szentgyörgyön? Kovászna megye

Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsa rendkívüli munkaülésen elfogadta a megvalósíthatósági tanulmányt arra a fejlesztési tervezetre, amelyben többszintes parkoló is szerepel.

A Multi-Trans cég volt telephelyén, a Nicolae Iorga és Bánki Donát utca övezetébe tervezett jelentős beruházás összértéke meghaladja a 62 millió lejt. Magába foglal egy emeletes, fedett, 194 férőhelyes parkolót és sportbázist, teqball- és minifocipályával, konditeremmel, fitneszgyakorlatokra alkalmas erőgépekkel. A parkolóházat úgy tervezték, hogy legyen hely biztosítva 10 mozgássérült autósnak és 24 tágasabb parkolóhely családoknak. A földszinten, a bejárat közelében több elkülönített rész lesz a kerékpároknak, robogóknak.

Az ingatlan a parkolás szempontjából remélhetőleg tehermentesíti a zsúfoltságtól Sepsiszentgyörgy történelmi városközpontjának az útjait, utcáit, járdáit – ezt a szempontot külön kiemeli a beruházási terv, illetve a megvalósíthatósági tanulmány elfogadására vonatkozó jelentés. A parkolóház teljes alapfelületének a biztosításához az önkormányzatnak még csaknem 4000 négyzetméternyi területet kell megszereznie, illetve a tulajdonjogot, használati jogot rendeznie; ezt a kisajátítási törvények és előírások alkalmazásával érnék el. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások