Hirdetés
Hirdetés

Önkormányzati szolidaritás Háromszéken

Önkormányzati szolidaritás Háromszéken Kovászna megye

Az év utolsó tanácsülését tartotta tegnap Kovászna Megye Tanácsa, a legfontosabb napirendi pontot a költségvetés kiigazítása képezte.

„Az egészségügyi rendszer finanszírozása mindig prioritás, ezúttal 1,33 millió lejjel növeltük a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház költségvetését, az összegből biztosítják az alkalmazottaknak járó vakációs jegyeket. Ugyanakkor bevettünk 1,4 millió lejt a kórház költségvetésébe, az összeg a Kovászna Megyei Egészségbiztosítóval kötött szerződés értékváltozásából származik. Jelentősebb összeget hagyunk jóvá a Székely Nemzeti Múzeum felújításának befejezésére, valamint a Sepsiszentgyörgyi Speciális Iskola bővítésére, korszerűsítésére, mindkét projektet uniós pályázatból finanszírozzuk” – részletezte Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

Közel 600 ezer lejjel több pénz folyt be a jövedelemadó 6%-os hányadából, melyről a tanács rendelkezik, és osztja szét a helyi önkormányzatoknak. „Nem túl nagy az összeg, éppen ezért a polgármesterekkel egyeztetve több helyen is jó cél érdekében csoportosítva hagytuk jóvá az összegeket. A kézdivásárhelyi kórház fenntartása érdekében adta össze a részét Dálnok, Torja és Kézdiszentkereszt, így Kézdivásárhely 69 ezer lejt kap. Az erdővidéki települések a baróti kórház fenntartását támogatják, ennek megfelelően Barótnak 67 ezer lejt utalunk.

Az orbaiszéki községek a Kovászna–Kommandó út karbantartására ajánlották fel a részüket, így Kovászna városa 62 ezer lejt kap ebből a keretből. A lemhényi, kézdialmási önkormányzat Bereckkel összefogva a berecki tűzoltóegység tűzifáját biztosítja 17 ezer lejből. A sepsiszéki önkormányzatok Mikóújfalu javára mondtak le, hogy a község be tudja fejezni a víztározó építését (75. 640 lej)” – magyarázta a tanácselnök.
(KMT-sajtóiroda)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük