Felhívás!

Leseperték a pályáról őket

Jó katonát nem hagyunk kint – nyomatékosította Tamás Sándor, a megyei tanács elnöke az RMDSZ szolidaritását a legutóbbi, csütörtöki sajtótájékoztatón annak kapcsán, hogy a napokban már a harmadik település polgármesterét függesztette fel tisztségéből az Országos Feddhetetlenségi Ügynökség, illetve a bíróság.

Tévesen értelmezett törvény alapján állították félre Kökös polgármesterét, Sánta Gyulát, Lemhény elöljáróját, Lukács Róbertet és legutóbb Molnár István kézdialmási önkormányzati vezetőt – magyarázta a tanácselnök –, ugyanis a törvény szerint a polgármesteri mandátuma a cégek vezetői tisztségével nem fér össze, ám ezek az emberek egyéni vállalkozói engedéllyel (PFA) folytattak saját birtokukon gazdálkodást. Az ANI értelmezése szerint ők azonban ügyvezetők saját egyszemélyes cégükben. A mendemondák ellenére nem volt semmilyen üzleti kapcsolatuk sem az önkormányzatokkal, sem állami intézményekkel – állította határozottan Tamás.

Értesüléseink szerint folyamatban van a felfüggesztést célzó eljárás a dálnoki, bölöni, kézdiszentléleki polgármesterek ellen is, de az ország más megyéiben is vannak hasonló esetek.

– Ezek az emberek eredményes munkát végeztek saját közösségükben, nehezen pótolhatók, sajnos, a végleges bírósági döntés kimondásától három évig nem vállalhatnak köztisztségeket, így a 2020-ban esedékes helyhatósági választásokon sem indulhatnak. Nehéz időszak jön, másként lesz nehéz, de megpróbáljuk ezeket az embereket segíteni, a helyzeteket orvosolni, és jobban odafigyelünk majd az említett községek fejlesztésére – mondta a tanácselnök. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. december 10., 14:26
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Az biztos hogy számos Eu fejlesztési programot kiviteleztek akkar csak a ország többi polgármestere .De ideje volt már hogy a körmükre nèzenek mert ök a helyi kis kiràlyok akik hatalmukat kihasználva földeket béreltek vagy rá kényszerítették az embereket hogy adják nekük ki . Tisztelet a kivėtel . Helyenként a polgármesteri hivatal inkább egy családi vállalkozásra emlèkesztet ..mert minden irodába egy család tag ül….