Hirdetés
Hirdetés

Lehet iratkozni művészeti és népi oktatásra

Lehet iratkozni művészeti és népi oktatásra Kovászna megye

Meghirdette az idei tanévre is a helyeket a Művészeti és Népiskola. A különböző szakokra szeptember 22-ig lehet iratkozni.

Hirdetés
Hirdetés

Ebben a tanévben 14 különböző szakra jelentkezhetnek a tanulók, korhatár nélkül – mondta Gáj Nándor, az intézmény vezetője. A már meglévő szakok mellett, ebben a tanévben a citera-oktatással bővül a paletta, de megmaradnak a már jól bejáratott szakok: gitár, dob, balett, népdal, szintetizátor, klarinét, rézfúvós hangszerek, rajz és festészet, népi és klasszikus hegedű, díszítőművészet, bútorfestés, szaxofon és zongora. Az igazgató elmondása szerint a legkeresettebb szakok a balett és a rajz-festészet, a képzéseket minden gyereknek ajánlják, viszont meglátása szerint az a legjobb, ha a gyerek legalább első osztályos, amikor elkezd egy oktatási évet.

Az iratkozás szeptember 22-ig tart az iskola titkárságán, ekkor közlik majd a felvételik időpontját is, ugyanis ez szakonként változik, és több napon át tart majd. Gáj Nándor hangsúlyozta: nem kell megijedni a felvételitől, nem egy iskolai vizsgára kell gondolni, ez inkább kompetencia-felmérés. A tanórák délután lesznek, az oktatók flexibilisek, így alkalmazkodnak a diákok iskolai órarendjéhez.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük