Felhívás!

Lebuktatott petárdaárus

Lebuktatott petárdaárus Kovászna megye

Idén is különös figyelemmel kíséri a tűzijátékok, petárdák árusítását, de használatát is. A napokban már el is kaptak egy 26 éves törvénysértőt, aki kiskorúaknak kínálta eladásra a „tiltott gyümölcsöt”.

 

Tolvaj-Marin Nicoleta, a megyei rendőrség szóvivője arról számolt be, hogy a napokban lebuktatott törvényszegőről tudni vélik, hogy még kiskorúaknak is eladott tiltott pirotechnikai eszközöket. Az egyenruhások 180 darab pirotechnikai tárgyat (1, P1, F3-as kategóriába sorolt portékát) foglaltak le, a fiatal ellen pedig kivizsgálás indult: a törvénytelen árusítás mellett súlyosbító tényezőnek számít, hogy kiskorúaknak is eladott a törvényszegő. A törvény értelmében ezt a tettet akár 3 hónaptól 1 évig terjedő börtönbüntetéssel is sújthatják.

A rendőrség az eset kapcsán hívta fel a szülők figyelmét, arra biztatva ezeket, hogy beszéljenek gyermekeikkel a petárdák használatának veszélyeiről, továbbá hangsúlyozták, hogy a törvénysértés elkerülése érdekében érdemes tudni, magánszemélyeknek csupán az F1-es kategóriájú tárgyakat csillagszórókat, szikrázó gyertyákat, konfettis pukkanókat, recsegőket szabad vásárolni.

A megyei rendőrség szóvivője kiemelte, hogy az említett F1-es kategórián kívül eső petárdák, pukkanók, tűzijátékok, rakéták használata évek óta tilos, ezek birtoklása bűncselekménynek minősül.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.