Felhívás!

Látszik az alagút vége

Látszik az alagút vége Kovászna megye

Jelentősen csökkent a koronavírussal kórházba utalt személyek száma Sepsiszentgyörgyön, sokan hazamentek néhány nap kezelés után.

Jelenleg mindössze 3 fertőzésgyanús, valamint 26 új koronavírussal fertőzött pácienst ápolnak a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban – tájékoztatott a vezetőség. A Covid fertőző osztályon 23 beteg van ellátás alatt, köztük egy gyerek, akinek általános állapota jó, enyhe tüneteket mutat, a többi fertőzött enyhén súlyos és súlyos állapotban van. Intenzív terápiás ellátásra összesen 3 beteg szorul, kritikus állapotban vagy intubálva nincs senki.

A fertőzött páciensek közül ketten kapták meg a Covid19 elleni védőoltás első dózisát, ami viszont nem volt elegendő a koronavírus elleni védettség kialakulásához.
Az elmúlt egy hét során 25 olyan páciens hagyta el a kórházat, akit Covid19 diagnózissal kezeltek. Ugyancsak ebben az időszakban 7 haláleset történt a kórházban, amely összeköthető az új koronavírussal való fertőzéssel. Az elhunytak életkora 33 és 74 év között volt. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások