Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Korszerűsítés Baróton

Korszerűsítés Baróton Kovászna megye

A 2019 őszén történt általános felújítás után, Magyarország kormányának, valamint a baróti polgármesteri hivatalnak és nem utolsósorban a munkálatokat végző sepsiszentgyörgyi Zsolen Kft.-nek köszönhetően február, március és részben április folyamán ismét újult egyet a baróti Cimbora Óvoda épülete.

Hirdetés
Hirdetés

Ezúttal belső munkálatokat végeztek, összesen hét fürdőt építettek, illetve újítottak fel az épületben, ezáltal a legigényesebb feltételekhez, követelményekhez igazodva. Sor került a villanyhálózat és a lámpák cseréjére is, két fürdőben pedig fűtőtesteket is cseréltek.

Kisgyörgy Tünde igazgatónő beszámolt arról, hogy a 169 ezer lejes összköltségű munkálat tetemes részét a magyar kormány támogatásából fedezték pályázati úton, a baróti polgármesteri hivatal pedig 28.500 lejjel járult hozzá a kivitelezéshez. A fűtőtestek cseréjét saját költségből rendezték.

A Cimbora Óvodát jelenleg 176 gyermek látogatja, akiknek körülbelül kétharmada baróti, egyharmaduk pedig a környező falvakból származik, annak is köszönhetően, hogy a környéken a baróti óvoda az egyedüli, amelyik hosszabbított programmal működik, 8 és 17 óra között, háromszori étkezést is biztosítva a gyermekeknek, akik két kicsi, két közép, két nagy és egy vegyes csoportot alkotnak az intézményben.

– Most már elmondhatjuk, hogy minden feltétel biztosított a korszerű tevékenységekhez – nyugtázta az igazgatónő, köszönetét fejezve ki mindenekelőtt a szülőknek a türelemért, a pártfogásért és a megértésért a munkálatok ideje alatt, a fejlesztés megvalósításáért pedig a magyar kormánynak, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének, a baróti önkormányzatnak, valamint a kivitelező cégnek.

Az igazgatónő megjegyezte, a munkálat odaítélése egyik vagy másik cégnek nem az ő hatáskörük volt, hanem a pályázatot lebonyolító Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége döntött így. Az óvodában megújult a mosókonyha is, az előteret is lecsempézték, így egészen korszerű körülmények várják a gyermekeket: újrairatkozni az óvodába május 17-től lehet, a beiratkozás kicsiknek május 31-el kezdődik. Az igényt e-mail-ben vagy telefonon is lehet jelezni. 

Az igazgatónő név szerint is köszönetet mondott Potápi Árpád Jánosnak, a magyar kormány nemzetpolitikáért felelős államtitkárának, aki már a 2019-es felújítás befejezésekor ígéretet tett a folytatásra; Barót polgármesterének, Benedek-Huszár Jánosnak, aki meglátogatva a zajló munkálatokat, azokhoz jelentős helyi támogatással járult hozzá; a Romániai Magyar Pedagógusszövetség elnökének, Burus-Siklódi Botondnak, valamint erdővidéki elnökének, Dimény János nyugalmazott igazgatónak, akik közreműködtek a pályázat lebonyolításában; a pályázatért felelős mérnöknek, Kósza Szabolcsnak, illetve a kft. vezetőjének, Pető Zsoltnak, aki többször is Barótra látogatott, felügyelve, hogy minden rendben legyen.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. május 18., 20:07
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Az infrastruktúra fejlődése és a minőségi szellemi fejlesztés karöltve érne valamit. Amíg egyes óvónőknek az óvoda másodállás, és az igazgatónővel együtt az igazgató afterschool magánbizniszét futtatják munkaidőben, addig elgondolkodtató, hogy a külcsín mit is fed.

 • User
  Dátum: 2021. május 19., 19:19
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Sok igazgató kiskirály! A párt működik és legtöbb intézményhez, így a tanügybe is az ők embereiket tették, hogy az alkalmazottakkal véghezvitessék a párt akaratát! 😉 Van rá példa a környékünken is, hogy aki nem nyal az repül! Semmi esély széllel szembe pisilni! Az ellenkezőket fentről csontolják ki, szisztematikusan!!!!

 • User
  Dátum: 2021. május 21., 18:06
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Most majd összevonják az iskolával az óvodát, és remélhetőleg egy szakmailag is helytálló vezető lesz az óvoda élen is, aki odafigyel majd az oktatás minőségére is, nem csak arra, ami kívülről látszik. Akkor majd futtathatja Kisgyörgy a magánbizniszét, ahogyan az előbbi kommentelő írta 😆