Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Látogatási tilalmat rendeltek el a kézdivásárhelyi kórházban

Látogatási tilalmat rendeltek el a kézdivásárhelyi kórházban Kovászna megye

Az országos szintű influenzajárvány kihirdetésének nyomán a Kézdivásárhelyi Municípiumi Kórház vezetőség úgy döntött, csütörtöktől látogatási tilalmat rendel el az intézményben.

„Megelőzési célzattal hoztuk ezt a döntést. (…) Ezt szeretném kihangsúlyozni, hogy az emberek ne ijedjenek meg. Nálunk a megyében nincs influenzajárvány, csupán a betegek megóvása érdekében született ez az intézkedés.” – nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek Canea-Kocsis András, az intézmény igazgatója.

Az elmúlt héten a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház újszülött osztályán is hasonló tilalmat rendeltek el az influenza és a felső légúti megbetegedések fokozott terjedése miatt. Ugyanakkor korlátozták a látogatást a kórház többi osztályán is, a korábbi hét nap helyett csak hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap, 14 és 16 óra között lehet látogatni a bent fekvő pácienseket.

Hirdetés
Hirdetés

A megyei kórház igazgatója, András-Nagy Róbert az Agerpresnek megerősítette, az intézkedés ezen a héten is érvényben marad.

A Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság tájékoztatása szerint az előző évekhez képest több felső légúti megbetegedést regisztráltak a megyében, ugyanakkor eddig csak egy influenzás esetet erősítettek meg hivatalosan.

„A virózisok száma valóban magasabb, mint az előző években, de jelen pillanatban stagnál a számuk. Az influenzával nincs gond, a megyében egyetlen esetet regisztráltunk, más megyékben vannak gondok (…) A kórházaknak jogukban áll korlátozni vagy teljesen megtiltani a beteglátogatást, ha ezt szükségesnek tartják” – nyilatkozta a közegészségügyi igazgatóság vezetője, Ágoston László.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások