Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kutyasétáltatással az örökbefogadásért

Kutyasétáltatással az örökbefogadásért Kovászna megye

Közös sétára hívják a sepsiszentgyörgyi gazdákat és örökbefogadott kedvenceiket március 23-án, szombaton délelőtt 10 órakor. A helyi állatvédő civil szervezetek kezdeményezésükkel az örökbefogadás fontosságára hívják fel a figyelmet, így minden állatbarátot szeretettel várnak a felvonulásra.

Hirdetés
Hirdetés

Örökbefogadott négylábúkat és gazdáikat hívja közös sétára az AMY és a Justice for Animals Egyesület március 23-án 10 órakor. A civil szervezetek a saját, illetve a szépmezői kutyamenhely védenceit képviselve vonulnak fel a városban, hogy a megmozdulás révén népszerűsítsék az örökbefogadást és segítsenek otthonra találni a gazdátlan ebeknek.

Igyártó Nándor, a Justice for Animals elnöke szerint nem volt kérdés, hogy társul szegődjenek az AMY Egyesület által kitalált kezdeményezésben. Mint mondta, nem csak saját, gazdára talált kutyák fognak részt venni az eseményen, a szervezetek ugyanis még örökbefogadható tappancsosokat is bevonnak a sétába.

Fotó: Tuchiluș Alex

„Akkor lenne igazán látványos, ha sokan lennénk, viszont nagyon nehéz kimozdítani az embereket. Az engedélykéréskor húsz kutyát és húsz embert jelentettünk be, de nagyon remélem, hogy kellemeset fogunk csalódni” – nyilatkozta az elnök a hatóságok által jóváhagyott rendezvény kapcsán, amelyre azokat is szívesen fogadják, akiknek még nincs saját kedvencük, de szívesen támogatnák a célt.

A csapat szombaton reggel indul a Tamási Áron Színház elől, ahonnan elsétálnak az állomás negyedi körforgalomig, majd vissza. A szervezők kérik a gazdákat, hogy kutyáikra megbízható hámot, nyakörvet adjanak, illetve biztonságos pórázt használjanak a balesetek elkerülése érdekében.

Fotó: Tuchiluș Alex

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások