Hirdetés
Hirdetés

Kupakvarázs-verseny

Kupakvarázs-verseny Kovászna megye

Kupakgyűjtő és -alkotóversenyt hirdetett a sepsiszentgyörgyi LAB Életmentő Kupakok Egyesület. A cél, hogy minél több műanyag kupakot gyűjtsenek, hogy az értük kapott pénzt jótékonyságra fordítsák.

A LAB Életmentő Kupakok Egyesület már több alkalommal szervezett gyűjtést a háromszéki iskolákban, a legutóbbi ilyen megmozdulást összekötötték az alkotással is. A szervezők nemcsak arra kérték a gyerekeket, hogy gyűjtsék a műanyag kupakokat, hanem arra is, hogy alkossanak belőlük különböző dolgokat. Az egészséggel vagy a környezetvédelemmel kapcsolatos témákra számtalan variációt készítettek az iskolások, a pályamunkák fotóit pedig kiállítják, és szakmai zsűri díjazza december elején.
– A kupakgyűjtő versenyre 154 gyerek nevezett be: 46 óvodás és 108 kisiskolás, ők csak gyűjtötték a műanyagot, míg a nagyobb korosztály különböző dolgokat készített belőlük. A Kupakvarázs-versenyre 36 5–8. osztályos csapat jelentkezett a megye 73 településéről, ami óriási szám – osztotta meg lapunkkal Bács Emese, az egyesület elnöke. – A diákokat pedagógusok segítették, és sokan küldtek motiváló és szívmelengető visszajelzéseket is.

Hirdetés
Hirdetés

A legötletesebb alkotásokat díjazzák, de a legfontosabb az, hogy minél több kupak gyűljön, ezekkel a versenyekkel, játékokkal pedig motiválni tudják a gyerekeket a gyűjtésre. Bács Emese azt mondja, segíteni csak a közösség által lehet, és óriási siker az, amikor óvodás, kisiskolás gyerekek gyűjtenek kupakot, ami azt jelzi, hogy a következő nemzedék továbbvisz valamit majd felnőttként abból a toleranciából, amit most tanul meg.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük