Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Hiánypótló tanfolyam

Hiánypótló tanfolyam Kovászna megye

Mintegy 1600 személy vett részt eddig a Vöröskereszt sepsiszentgyörgyi fiókja által szervezett elsősegélynyújtó tanfolyamon. A képzés során a résztvevők azokat a képességeket sajátíthatják el, amelyek egy baleset során hasznosak lehetnek.

„Az elsősegélyképzés hiánypótló, de nagyon hasznos a hétköznapokban is” – mondta Balla Tünde óvónő, aki néhány éve végezte el a tanfolyamot, és azóta sokkal magabiztosabb. Mint mondta, az óvodában gyakran történhetnek balesetek akár étkezés, akár a játszás során, ezért fontos a szakszerű segítségnyújtás. A tanfolyam során orvosoktól és asszisztensektől látták, miként történik a szakszerű újraélesztés, milyen technikát kell alkalmazni a különböző vérzések esetén, vagy mi a teendő fulladás esetében. Mindezt azért fontos megtanulni, mert éles helyzetben biztosak lehetünk abban, hogy megfelelőképpen cselekszünk – mondta az óvónő.

Hirdetés
Hirdetés

Opra Szende Zsófia, a Vöröskereszt helyi szervezetének munkatársa elmondta: képzéseiken eddig 1600 személy vett részt, elsősorban a saját önkénteseik, mintegy 60 fiatal, akik most már szakszerűen tudnak cselekedni baleseteknél. Kiemelte: a 12 órás képzés kétnyelvű – román és magyar –, illetve az EU-ban elismert oklevelet is kapnak a sikeresen vizsgázók.

A helyi Vöröskereszt egyébként a tanfolyamok mellett óvodákban és iskolákban is tart tájékoztatási órákat, valamint évről évre megtartják az elsősegélynyújtás világnapját, amikor arra próbálják felhívni a figyelmet, hogy fontos lenne az elsősegélynyújtás szélesebb körű ismerete a laikusok körében is, mert sok esetben életmentő az idejében érkező szakszerű segítség.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. november 29., 8:59
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Ajánlanám a vöröskeresztnek, hogy ők is végezzenek el pedagógiai kurzust és a vöröskeresztes kurzusokat,az áprilisi versenyt rendezzék meg vidéki városokban is mint régen, így több lesz a résztvevő! A döntő továbbra is legyen Sztgy n, de a pontozás, a követelmény legyen mindenki számára elérhető és világos!