Hirdetés
Hirdetés

Közel háromszáz állás

Közel háromszáz állás Kovászna megye

Közel háromszáz állás várja az érdeklődőket az Európai Unióban az EURES-iroda révén – tájékoztat a munkaügyi hivatal. Főleg a mezőgazdaságban kínálnak állásokat, de a vendéglátóipari egységeknél is munkaerőhiány van.

Összesen 294 munkahelyet hirdettek meg az EURES-iroda által, a legtöbbet (136 állást) Hollandiába, ahová főként a mezőgazdasági ágazatba keresnek munkásokat. Negyven személy jelentkezhet kertészeti munkára, mindenféle előképzettség nélkül, húszat pedig üvegházi munkára várnak.

Hirdetés
Hirdetés

Szintén Hollandiába keresnek nehézgépkezelőket, de almaszedésre is várnak idénymunkásokat. Németországba 54 helyet hirdetnek, különböző területekre. Keresnek gépészeket, mechanikusokat, szakácsot, pincért, fagylaltkészítőt és árust, takarítókat és különféle személyzetet a nagyobb hotelekbe.

Ausztriában ezúttal 30 bútorösszeszerelő munkást alkalmaznának, míg Spanyolországba technikusokat, Szlovákiába üvegezőket, Franciaországba pedig szakácsokat várnak. Az állásokról a Kovászna Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Hivatal EURES-irodájában lehet érdeklődni. Tavaly mintegy százan kerestek állást az iroda révén külföldön.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük