Közel 5 ezer járőrözés

Közel 5 ezer járőrözés Kovászna megye

A közbiztonság, közrend megőrzése érdekében a háromszéki rendőrök és csendőrök partnerségben járőröznek, az egyenruhások csak idén, az első kilenc hónapban 4,9 ezer ilyen akciót ejtettek meg közösen. Arra voltunk kíváncsiak, ilyenkor milyen törvénysértéseket lepleztek le.

A háromszéki rendőrség és csendőrség vezetősége sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy idén az első 9 hónapban a rendőrök több mint 40 alkalommal kaptak csendőri támogatást olyan akciók során, amelyekkel a törvénysértéseket elkövető személyeket igyekeztek „elbátortalanítani”, illetve 4,9 ezer alkalommal jár­őröztek közösen.

Az egyenruhások hangsúlyozták, hogy a különféle rendezvényeken, tüntetéseken, vallásos, sporteseményeken, megemlékezéseken szükség van a közös jelenlétre, hiszen ilyenkor a nagy embertömegekben könnyebben akad egy-egy – általában ittas – háborgó, a közbiztonságot, rendet zavaró egyén. Az említett időszakban 260 ilyen eseményen tevékenykedtek kéz a kézben az egyenruhások, és csupán a csend­őrök 449 bírságot róttak ki összesen 136.600 lej értékben, továbbá 74 bűntényt lepleztek le (ezeket 64 személy követte el).

Érdeklődésünkre az is kiderült, hogy a legtöbb bűntény a cégektől történő lopásokhoz, fizikai bántalmazásokhoz, illetve a falopáshoz köthető. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.