Óvodaépítés, iskolabővítés

Óvodaépítés, iskolabővítés Kovászna megye

A tegnapi, kovásznai tanácsülésen a testület jóváhagyta, hogy az önkormányzat adminisztrálásába kerüljön a Kovászna patak melletti óvoda épülete (képünkön), aminek köszönhetően leadhatják a megvalósíthatósági tanulmányt a PNDL (Helyi Fejlesztési Országos Program) keretében kiírt pályázatra, és megkezdődhet az épület befejezése.

Az ülésen Gyerő József polgármester ismertette a testülettel, hogy a több éve megkezdett óvodaépület befejezése azért csúszott ilyen sokat, és akadozott vele a munkálat, mert a kivitelezést a kormány támogatta, és a finanszírozás többször megszakadt.

És mivel a PNDL keretében lehetőség adódott pályázni az épület befejezésére, az önkormányzat élt ezzel és sikeresen pályáztak is, de a megvalósíthatósági tanulmány leadása előtt szükséges, hogy a polgármesteri hivatal adminisztrálásába kerüljön a jelenleg pirosba tett épület. A testület a határozattervezetet jóváhagyta, így a határidőig leadhatják a dokumentációt.
Gazda István RMDSZ-es tanácsos azon kérdésére, hogy vajon öt éven belül elkészül-e az épület, a polgármester azt válaszolta: optimistának kell lenni, de sajnos ennek finanszírozása a kormány részéről történik, és ha épp nincs erre pénze, akkor a támogatás megszakadhat.

A testület ugyancsak a tegnapi ülésén hagyta jóvá a Kőrösi Csoma Sándor Líceum új épületszárnyának a megépítésére vonatkozó megvalósíthatósági tanulmányát, s ezáltal letehetik a dokumentációt a sikeresen megnyert pályázatra a PNDL keretében az ingatlan bővítésére. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.