Felhívás!

Közel 150 embert immunizáltak a hétvégi oltási maratonon Sepsiszentgyörgyön

Közel 150 embert immunizáltak a hétvégi oltási maratonon Sepsiszentgyörgyön Kovászna megye

Összesen 148 személyt – köztük 14-et más megyékből – oltottak be Covid-19 ellen a hétvégén a Sepsi Value Centre bevásárlóközpont parkolójában Sepsiszentgyörgyön, a közegészségügyi igazgatóság és a katasztrófavédelmi felügyelőség által szervezett oltási maratonon – számolt be a We Radio.

A két nap alatt beoltottak közül a legtöbben a Johnson & Johnson által gyártott szérumot választották, ebből 82 adagot adtak be, míg a Pfizer vakcináját 66-an kapták meg. 24-en az oltás harmadik adagját vették fel.

Szombaton, a maraton első napján 63 személyt oltottak be, akik közül 35-en a Johnson & Johnson által gyártott szérumot választották, 9-en pedig a harmadik oltást kapták meg. Vasárnap további 85 személy jelent meg a maratonon, akik közül 38-an a Pfizer-BioNTech által gyártott szérumot választották, 15-en pedig a harmadik adag vakcinát adatták be.

Az oltásra jelentkezők közül 11 kiskorú volt, akiket a Pfizer által gyártott szérummal immunizáltak.

Idén májusban és júniusban két hasonló maratonra került sor Sepsiszentgyörgyön, ahol összesen 433 embert oltottak be.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. október 18., 15:54
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Bravó, bravó, bravó! Háromszoros hipp hipp hurrá. Gondolom a sor vége mindkét nap elért Bodokig, csak ennyien jutottak sorra. Ilyen sátorozást kell szervezni, a megye minden pontján!

 • User
  Dátum: 2021. október 19., 11:41
  ÉRTÉKELÉS: 10

  A cikk tartalmától eltekintve, nagyon idegesítő, hogy az újságírók is “ráharaptak” erre a nyelvezetre, és állandóan vakcináznak, és felveszik az oltást. Ha így használják az újságokban, rádiókban, akkor ne csodálkozzunk, hogy a köznyelvben is így marad meg. Dühítő, hogy minden szóhasználatot átvesz a sajtó, ha helyes, ha nem! Ők kellene jó példával járjanak, és helyesen használják a kifejezéseket, az oltást nem felvesszük, hanem beadatjuk, és nem muszáj állandóan vakcinázni, mikor tudjuk, hogy az oltás!