Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Közegészségügy: 149 koronavírusos eset van a megyében

Közegészségügy: 149 koronavírusos eset van a megyében Kovászna megye

Kedd estig 1457 tesztet végeztek el Kovászna megyei lakosokon, ezek közül 149 esetben igazolták a koronavírus fertőzést – közölte Ágoston László, a megyei közegészségügyi igazgatóság (DSP) vezetője.

Hirdetés
Hirdetés

Az esetek 74 százalékát Sepsiszentgyörgyön regisztrálták, de vannak fertőzöttek Bölönben (7 százalék), Előpatakon, Kovásznán, Ozsdolán, Hetében (1-2 százalék) is.

A Kovászna megyében begyűjtött mintákat a szabad kapacitás függvényében Brassóban, Bukarestben, Csíkszeredában és Sepsiszentgyörgyön (Pro Vitam) vizsgálják. A minták elosztásánál azt is próbálták figyelembe venni, hogy a kórház által indított tesztelési programra is maradjon kapacitás.

A tesztelés előrehaladtával az adatok folyamatosan változnak – mondta Ágoston László.

A tesztelés az epidemiológiai vizsgálat előírásai szerint történik, elsősorban a pozitív személyek kontaktjaitól, illetve a korábban fertőzöttnek bizonyult személyektől vesznek mintát, akiknek két negatív tesztjük kell legyen, mielőtt gyógyultnak nyilvánítanák őket. Esetenként, orvosi meglátások szerint, elővigyázatossági okokból, vagy az orvosi tevékenység biztonsága érdekében is végeznek teszteket.

A közegészségügy tájékoztatása szerint még nem kapták meg minden elküldött teszt eredményét, ugyanakkor azt is közölték, hogy a hivatalos oldalakon megjelenő adatok pár napos lemaradásban vannak, annak ellenére, hogy megyei szinten napirenden vannak az esetek lejelentésével.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. április 15., 11:33
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Hívja fel a családorvost. Kétlem, hogy ezek a tünetek a vírusra utalnak. Ammenyben mégis tesztelni akarja magát, akkor egyelőre csak a Pro Vitam jöhet szóba, hívja őket is. A.

 • User
  Dátum: 2020. április 15., 15:58
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Napi statisztikai adatkozles szerint Bukarest 123 -at , a megye 149-et kozol??!! Mert Bukarestben mindent jobban tudnak. Meggyozodesem , hogy az ortodox husvet utani kozlesek oriasi hamisitasokkal fognak megjelenni ami a megbetegedesek szamat illeti.

  • User
   Dátum: 2020. április 15., 20:35
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Pozitív teszteredménye lehet többször ugyanannak az embernek is, ez megmagyarázza a nagyobb számot. Ugyanakkor érdekes, hogy a román hírekben az is szerepel, hogy más helyszíneken is van elszórtan beteg, de itt nem jelenik meg.
   A.