Felhívás!

Kovásznai EMSZ-jelöltek

Kovásznai EMSZ-jelöltek Kovászna megye

Tegnap sajtótájékoztatón mutatták be az Erdélyi Magyar Szövetség Kovászna városi jelöltjeit. Ahogyan Orbaiszék minden településén, a fürdővárosban is csak tanácsosi listát indít a szövetség, nem pályáznak a polgármesteri székre.

A sajtóértekezleten Fülöp Csaba, Ferencz Botond és Szabó Levente várositanácsos-jelöltek, Csáki Attila megyeitanácsos-jelölt és Bálint József megyetanácselnök-jelölt ismertette terveit.

Fülöp Csaba elmondta, nem akartak a fürdővárosban a polgármesteri székre pályázni, a polgármesteri szerep ugyanis csupán végrehajtói, ők pedig inkább a döntéshozatalba szeretnének beleszólni. „Versenyhelyzetben jobban teljesít az ember, így az önkormányzati munkára is hatékony hatással van az egészséges verseny” – emelte ki Fülöp, hozzátéve, hogy Kovásznán jelentős számú román lakosság van, több román jelölt is indul, így ha két magyar csoportosulás is választási lehetőséget ad, akkor több magyar lakost tudnak majd mozgósítani, több szavazatot tudnak bevonzani, ami elősegítheti, hogy magyar vezetés legyen továbbra is a városban.

A jelöltekről elmondta, több évi önkormányzati tapasztalattal rendelkeznek, szakmailag felkészültek, minden szakterületet – egészségügy, tanügy, kultúra, sport, urbanisztika, turisztika – lefednek. „Az önkormányzati képviselőinktől hatékonyságot, átlátható munkát várunk el. Célunk, hogy Kovásznát segítsük abban, hogy minél hamarább nemzetközi jellegű turistavárossá váljon” – hangsúlyozta, kiemelve, szeretnének még több pályázatot nyerni, minél több külső forrást bevonzani, hiszen ezekben látják a legfőbb hiányosságokat.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások