Felhívás!

Koszorúk helyett vigyünk csak virágot

Koszorúk helyett vigyünk csak virágot Kovászna megye

Baróton és a hozzá tartozó falvakban a rossz idő miatt a tervezettnél egy héttel később, október 23-án tartották meg az őszi takarítási napot, melyből, a tavaszi takarítással együtt, hagyományt teremtene az önkormányzat, azért, hogy a települések általános kinézete javuljon, hogy kevesebb legyen az eldobott szemét.

Demeter Zoltán szervező, a baróti polgármester tanácsadója szerint nem tett jót a szervezésnek az egyhetes halasztás, de így is szép számban mozdultak meg emberek a rend, tisztaság érdekében. Bővebb beszámolóval az akcióról a Baróti Körképben jelentkezünk.

Másrészt, a napokban a világhálón egy felhívás látott napvilágot, melyben a baróti polgármesteri hivatal, illetve a baróti egyházak képviselői és a temetkezési vállalkozók arra kérik a lakosságot, hogy ezentúl koszorú(k) helyett mindössze egy szál virággal fejezzék ki együttérzésüket elhunyt hozzátartozóik, szeretteik iránt, hiszen egyre több gondot okoz a temetőben felgyűlt, elszáradt koszorúk tárolása, elszállítása. A felhívás szerint a koszorúkra fordított pénzt helyesebb lenne a gyászoló család megsegítésére, illetve esetenként egy-egy közérdekű cél megvalósítására adományozni.

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.